ястреби

Hawks

представляват подсемейство от хищни птици, което принадлежи към семейството на ястреби. На територията на Руската федерация най-често срещаните са goshawk и sparrowhawk.

gen Родът от ястреб включва четиридесет и седем вида. Сред всички видове, най-типичният представител е goshawk (или голям ястреб).

ястреби

Общата дължина на тялото на този ястреб може да достигне шестдесет и осем сантиметра, а масата – един и половина килограми. Оцветяването на възрастни ястреби от вятърната страна на тялото е белезникаво, което се разрежда от напречно разположени кафяви ленти.

Дърсната страна на тялото е сиво-кафяво на цвят. Реалните ястреби са част от рода семейство Хоук. Това са птичи птици. Хоукс има тънко тяло. Крилата на ястребите са къси и широки, огънати. Лапите на тези птици са заковани и дълги. Тези лапи са необходими на ястребите да убият плячката си. Чокът е закачен и много остър.

Мъжките ястреби са обикновено по-малки по размер от женските. Тези птици често гледат жертвата си във въздуха или по скалата. Откривайки плячката, ястребите му летят. Като правило диетата им включва бозайници и малки птици.

Хабитат на ястреби са храсти и гори (иглолистни и широколистни гори), които обитават горите и планинските райони на Северна Америка и Евразия. Като място за гнезда, горите, състоящи се от високи и стари дървета, са по-предпочитани.

Осветяването на мястото за гнездене трябва да бъде средно. В допълнение, незаменимо условие е наличието на малки ресни в близост до гнездото (за лов).

Средствата за комуникация на ястреби са звукови сигнали, които са особено забележими по време на периода на гнездене, когато мъжете и жените публикуват приблизително еднакви вибриращи звуци.

Goshawk гъски възпроизвеждат веднъж в годината – женската определя две до четири синьо-бели яйца. Хоукс стават независими около 95 дни след раждането и на възраст от една година стават сексуално зрели.

Най-големият вид на ястреби е goshawk-goshawk.

Теглото на мъжете обикновено варира от 630 до 1100 грама. Дължината на тялото е приблизително петдесет и пет сантиметра. Разстоянието на крилата на гошоа е около един метър. Жена goshawk-goshawk по-голяма от мъжки. Тяхното тегло варира от 860 до 1360 грама, дължината достига шестдесет и един сантиметра. Разстоянието на крилата варира от сто и пет сантиметра до сто и петнадесет сантиметра. Goshawk е надарен с по-дълги и по-широки бели пера над очите, отколкото други представители на ястреби. Освен това тези пера в гошоаките се сливат на шията. Белите ивици във всички ястреби създават впечатление за бели вежди. Очите на възрастни goshawk ястреби са червено-кафяви или червени. Очите на младите ястреби на гошоу са ярко жълти. Цветът на мъжете и жените на goshawk-hawks варира от синкаво-сив до черен. Обратно, покривайки перата на крилата и главата, като правило, имат по-тъмен цвят. Долната част на тялото е лека, а напречните вълни на сивото са ясно видими върху него. Цветът на младите индивиди се различава значително от този на възрастните ястреби. Външната част на крилата, главата и цялата горна част на младите ястреби са кафяви. Бял цвят има гърда, на която са видими кафяви ленти, разположени вертикално.

Goshawk goshawks са хищни птици. Диетата им включва бозайници, безгръбначни, птици и големи и средни влечуги. Интересно е, че теглото на жертвата, избрана от ястреби, може да достигне половината от теглото на самия хищник. Обектите за лов на goshawk-goshawks често са катерици, зайци, лешници.

Goshawk-бръмбарите водят до заседнал начин на живот. Това важи за повечето популации на тези птици. Освен това повечето хора през целия си живот се придържат към една територия.Въпреки това има една популация сред ghohawk ghouls, която е мигрираща. Гнездовите места на индивиди от тази популация се намират в северозападната и северната част на Северна Америка. За зимата тези птици летят на юг.

Goshawk акулите винаги се придържат към определена територия.

Например, по време на строителството на гнездото на двойка ястреби открито демонстрира въздушни пируети около тяхното влагане място, а ако имах някой нахлува в тяхната територия, за Хоукс се борят, за да я предпази. При жените индивидуалната територия обикновено е малко по-малка от тази на мъжките goshawk-ястреби. Интересен е фактът, че различните индивиди от територията могат да се припокриват. Изключение са областите на гнездене. Ако по принцип да се вземе предвид отделната територия в периода на гнездене, тя обикновено варира от 570 до 3500 хектара.

Звуковите сигнали са средство за комуникация между goshawks и goshawks.

Както наистина, други ястреби. Викането на гошоа, високи и звучащи. Най-често комуникацията на тези птици става забележима по време на периода на гнездене. По това време от мъжки и женски ястреби се чува приблизително еднакви вибриращи звуци. Единствената разлика е, че женската goshawk има по-силен и нисък глас.

ястреби

Goshawk гъските се умножават веднъж годишно. • Размножителният сезон е ограничен до началото на април и средата на юни. Трябва да се отбележи, че върховата активност се наблюдава в края на април и през май. Полагането на яйца се предхожда от изграждането на гнездо, което започва около два месеца по-рано. По правило мястото за гнездото е клон близо до багажника в перестройка. Гнездо goshawk-goshawkers е разположено в близост до открити пространства – ливади, ресни, пътища, блата и др. Диаметърът на гнездото обикновено е около един метър. Тя е построена на височина от петдесет сантиметра до един метър над нивото на земята. Като строителни материали, ястребите използват сухи клони, които често са увити в снопчета от игли или зелени издънки и също така са надарени с парчета кори. Като правило, женската оставя две до четири яйца със синкавобял цвят. Интервалът между поставянето на всяко яйце е между два и три дни. Размерът на яйцата е 59 x 45 мм. На допир те са груби.

Пилета на люпене на люпене на гошвау до двадесет и осем-тридесет и осем дни след полагането на яйцата.

Само женската участва в яйца за люпене. В това отношение мъжът може да го замени само по време на лов. След като се раждат пилетата, женският ястреб остава в гнездото за още двадесет и пет дни. В този момент задълженията на мъжките включват производството на храна както за пилета, така и за женските. Потомците остават в гнездото за тридесет и четири или тридесет и пет дни. След този период пилетата постепенно се избират от гнездото и се преместват в съседните клони на местното дърво. Хоукс може да започне да лети на възраст от тридесет и пет до четиридесет и шест дни. Въпреки това, до 70-годишна възраст родителите продължават да се грижат за потомството, което все още е основният източник на хранене за пилета. Доста често пилетата напускат родителите си изведнъж. Почти всички потомци стават напълно независими след деветдесет и пет дни след раждането. Една година след растящите ястреби, goshawkers достигат сексуална зрялост.

Sparrowhawk е вид хищни птици, принадлежащи към семейството на ястреби.

Разпределителната площ на ястреба (който също е малък ястреб) включва почти цялата територия на Евразия. Този вид живее главно в горски територии. Мъжките на врабчетата са почти два пъти по-малки от женските. Ловците на тези ястреби са птици със среден и малък размер. Много рядко от Sparrowhawk, можете да чуете един бърз писък, който е като следното: “kick-kick-kick”. Все пак си струва да се отбележи, че това се случва много рядко.От доста време тези птици са много интензивно унищожени като хищници. Всяка година във Федерална република Германия са били застреляни двадесет хиляди врабчета. Sparrowhawk е основата на хранителната верига. Във връзка с това пестицидите се натрупват активно в тялото на тази птица. Последните представляват заплаха за запазването на този вид ястреби. В допълнение, съдържанието на пестициди в тялото на тези птици е много точен показател, че местообитанието на врабчетата е заразено.

Размерът на врабчетата е по-малък от goshawk-goshawk. Външно те са подобни една на друга, но размерите и истината се различават по същество. Дължина на тялото ястреб варира 20-8 до тридесет и осем сантиметра и размах на крилата приблизително равна общо седемдесет и пет сантиметра. Женският размер на врабчетата значително надвишава размера на мъжкия (най-малкото дължината на тялото е повече с 25%). Дължината на женското тяло може да надвишава четиридесет сантиметра, а размахът на крилата достига осемдесет сантиметра. Крилата на Sparrowhawk са широки и къси. Опашката е доста дълга, това обстоятелство помага на хората да маневрират сред дърветата.

Sparrowhawk има тъмно сив цвят. Това се отнася както за мъжките, така и за женските от тези птици. Понякога обаче има хора със синкав оттенък на оперението. Долната част на тялото ястреб има малко червеникав оттенък (следователно, на разстояние, може да се мисли, че един ястреб червено оперение), на която се вижда светло сиви ленти. Ириса на очите на тези птици е червеникаво-оранжева или оранжево-жълта.

Sparrowhawk е ловна птица. От древни времена в есенния сезон в Кавказ и Крим се практикува лов на тези птици за мигриращи пъдпъдъци. Между другото, тази характеристика даде и името на вида на врабчетата. Те ги хвана през есента. Те са тренирали в лов само за няколко дни. С приключването на есенния ловен сезон, Sparrowhawks обикновено се освобождават.

ястреби

Sparrowhawk се придържа към един таен начин на живот. Това важи и за тези територии, където този вид ястреби не принадлежи на редки птици. Видовете от този вид дават предимство на горите, в които има храсталаци и големи поляни. Врабците обаче не летят дълбоко в гората. Интересен е фактът, че Sparrowhawk е по-лесно да се види през зимата. Причината за това е, че през зимата тя често стои в непосредствена близост до обитаване и хранене. Захранващите устройства са под контрола на Sparrowhawks, тъй като често има потенциално извличане на ястреби в тях. Това са финги и врабчета. Sparrowhawk е по-широко разпространен в субтропичните и умерените зони на Стария свят.

Sparrowhawk е ловец на птици.

Извличането на едра женска понякога става дори диви гълъби. По-често срещаната плячка за тези птици са например дроздовете. При избраната жертва враговете нападат от засадата. Често се случва, че с висока скорост ястребът излита от скривалището си и се втурва в плячката. Понякога врабчетата летят доста ниско, докато постоянно се обръщат, докато изведнъж се появяват сред уплашените птици (хора с малки размери). Интересно е, че ловците на Sparrowhawk следят внимателно всяко движение на жертвата си по време на лов. Резултатът от такова близко наблюдение е опитомяването на жертвата с помощта на краката, които се простират напред. Тези ястреби са чудесни ловци. Шпаруващите често преследват потенциална плячка директно на обитаване или подслон. Вярно е, че има моменти, когато тези птици, отнесени от лова, са счупени. В ловните полета на врабчетата е възможно да се намерят места, където хищните птици подготвят плячката. Тези места могат лесно да бъдат идентифицирани от куп пера и вече можете да разпознаете типа екстракция на ястреби.

Sparrowhawk е мигрираща птица. Това невинаги е така. Sparrowhawks се отнасят до мигриращи птици в северната част на разпространението им: от студените райони на Европа те мигрират на югоизток или на юг през зимата. Някои от ястребите мигрират към северната част на африканския континент по време на миграцията. Що се отнася до врабчетата, живеещи на територията на Централна Европа, възрастните лица прекарват цялата година на същата територия. Въпреки това новосъздаденото младо поколение от ястреби също мигрира от Централна Европа.

Add a Comment