хвърчила

Лешоядите принадлежат към рода на хищни птици и образуват подсемейство от ястреби. Тези птици са надарени с дълги широки крила. Отличителна черта на хвърчила от други птици е формата и размерът на човката – тя е кука и малка. Осем вида от тези птици са известни. Най-известният вид е червеният хвърчило. Разпространението на червеното хвърчило покрива огромни площи от Испания до Далечния изток. Опашката на червения хвърчил е силно разклонена и тази особеност улеснява разпознаването на червения хвърчило.

хвърчила

Да се ​​каже, че хвърчилото е величествена птица е трудно. Той е тромав, едва смел и доста мързелив. Но летящият лешояд е вълнуваща картина. Хвърчилото може неуморно да лети на огромна височина и да е в състояние на свободно летене за една четвърт час.

Разпределението на хвърчилото включва предимно насекоми, жаби, гущери, змии, дребни бозайници. Те не се отказват от мърша, а понякога дори нападат птици, но рядко отиват на лов.

Кайт жакерите са изградени върху върховете на дърветата и често вътрешната им повърхност е облицована с парчета хартия, стари дрипи и т.н. Полагането на хвърчилата обикновено съдържа две или три яйца. За инкубацията на яйцата жената отговаря.

Червеният хвърчило не е трудно да се опитоми. Когато хвърча хвърчило, той първо се преструва, че е мъртъв и го прави, докато не осъзнае, че е невъзможно да държи такъв човек.

Полет на лешояд – вълнуваща картина. Тези птици летят бавно, но неуморно. Хвърчилата могат да летят на такава височина, че е невъзможно да се разграничат с просто око. Кайт в състояние за дълъг период от време в състояние на повърхности – например, черна каня в продължение на четвърт час могат да плават във въздуха (т.е. петнадесет минути никога не махат крила). Хвърчилата са умни птици. За тях не е трудно да се разграничи обикновен човек от ловец. Тези птици обикновено се опитват да не се появяват на места, където са се уплашили поне веднъж.

Лешоядите на полета образуват големи стада. Това е много рядко явление сред грабливите птици. Има случаи, когато броят на хвърчилата в такива стада е стотици индивиди. По този начин, на полет хвърчила организира съвместно настаняване. Често те могат да се видят, като се движат във въздуха. За зимуване тези птици отиват в тропическите африкански и азиатски райони.

Хрътката на Брамин е жител на южноазиатските територии.

Обхватът на разпространението му обхваща територията от Индия до Соломоновите острови. Дължината на тялото на този хвърчил е петдесет и шест сантиметра. Основните цветове на оперението на брахмински хвърчило са бели (гърдите, врата, главата) и червеникаво-кафяв (други части на тялото). Младите индивиди имат кафяв цвят, който се отличава от по-тъмните гърди на врата и главата. Чиракът на брамин хвърчило е жълт отгоре и има белезникав оттенък през останалата част от дължината. Видовете от този вид се опитват да се заселят в оризови полета, в мангрови пясъци или в близост до водни тела. Диетата на тяхната храна включва главно бавна риба и мърша. В допълнение, брамин хвърчилото може да яде жаби, гущери, пилета и дори малки животни. Брахминското хвърчило прави сезонни движения. Най-вероятно те са свързани с промени в сухите и дъждовните периоди.

Brahmin хвърчилото има две зидарии годишно. В Индия наистина се наблюдава, че брахминското кайт има две зидарии за една година. Те падат през юни и декември. Предпочитате да организирате гнезда на палмови дървета, но е възможно да се подреждат гнезда в други дървета. Зидарите съдържат две яйца с оцветена повърхност. Рядко при полагането може да има три яйца. Както при женските, така и при мъжките участват в излюпването.

Bukovokryly kite – жител на Австралия.

Видовете от този вид обитават пустинните територии в централната част на този континент. Черните ленти деликатно очертават външния ръб на крилата (основният цвят е бял).Bukovokryly kite – хищническа птица, а за лова избира нощ или вечер. Диетата на тези хвърчила включва мишки, плъхове и други гризачи.

Птицата е малка птица.

Обаче индивидите от този вид имат дълга опашка и дълги крила. Общата дължина на тези птици (при дължината на опашката) е приблизително петдесет сантиметра. Разпереност Sabine кайт варира от сто десет до сто двадесет и пет милиона см, а дължината на опашката е в границите от четиридесет до четиредесет и пет сантиметър. Черно-белите цветове образуват цялата гама от цветове на оперението на хвърчило с вилица. Черното е опашката, хайвера, крилата и гърба, бяло – други части на тялото. Ноктите и човката на индивиди от този вид също имат черен цвят. Лапите са сини.

Хвърчило с хрилница, населяващо територията на Америка.

Що се отнася до северноамериканската дистрибуторска зона, сега ястребът се среща рядко само в Южна Флорида. Въпросът е, че през миналия век тези птици са били подложени на неразумно унищожение, в резултат на което населението на хвърчилите хвърчила в Северна Америка е намалило броя им. Сега хвърчилото с хрилница обитава територията на Централна Америка, в по-малък брой живее в източната част на Южна Америка.

Хвърчилата с лозови насаждения изграждат гнезда в короните на дърветата. • Зидарите съдържат от две до четири яйца с пъстър цвят. При излюпването участват както женски, така и мъжки. В храненето на хвърчило-хвърлени хвърчила са предимно насекоми. Техните вилчашки лешояди лежат в движение с помощта на лапите си.

Разпределителната площ на димящото хвърчило е значителна по размер. – Пушещото хвърчило живее на територията на Югоизточна Азия, Индия и Африка. Тя се намира в южните райони на Испания. Пушек кайт се установява в савани, гори или просто в открити пейзажи. Лицата от този вид са заселници. Диетата на индивиди от този вид е предимно малки гризачи. Разнообразни земни птици (например, чучулиги), големи насекоми и гущери променят диетата.

Пушилото хвърчило е красива птица.

Гърбът и главата на тези птици са внимателно сиви. Раменете на индивиди от този вид са черни. Дъното има бял цвят.

Пушекът е с относително малък размер. Дължината на тялото му варира от двадесет и осем до тридесет и пет сантиметра. Теглото, като правило, е в диапазона от двеста тридесет до двеста и петдесет грама.

Кай-трохи е представител на димящи хвърчила.

Живее в Южна Америка. Името му идва от много малки размери. Теглото му е приблизително равно на сто грама.

хвърчила

Само женско пушещо хвърчило участва в яйцата за люпене.

Дъбова каменна зидария съдържа три или четири яйца. Цветът на яйцата е крем. Nasizhivanie продължава двадесет и седем или двадесет и осем дни.

Зъбният хвърчило е малка птица. Разпределителната зона обхваща райони от Южно Мексико до северните райони на южноамериканския континент. Има две върхове на супертруса на хвърчилото хвърчило хвърчило (тази особеност е причината да наречем тази птица така). Общата дължина на индивидите варира от тридесет до тридесет и пет сантиметра. Диетата на тези птици включва насекоми и малки влечуги.

Зъбният хвърчило е птица с красиво оперение. Основният цвят на опашката е кафяв, само главата е боядисана в тъмно сив цвят. Светли кръстосани ивици украсяват кормилото и перестите пера на назъбения хвърчило. Ноктите и човката на представители на този вид са черни. Краката на тези птици са оранжеви. Зидарите съдържат три или четири яйца (гнездата се подреждат от хвърчила върху дърветата). Бялата повърхност на яйцата е украсена с кафяви петна.

Хвърчилото с червено краче е подобно на двуцветен ястреб.

Сходството е наистина невероятно. Хвърчилото с червени крака, като двуцветен ястреб, е жителите на дъждовните гори.Подобно оцветяване на оперението на тези птици, както и техния размер. Оцветяването на пениса включва светло дъно, тъмно горно, червеникаво “панталони” на бедрата. Що се отнася до размерите, телесната дължина на тези птици варира от тридесет до тридесет и осем сантиметра, а масата варира от сто осемдесет до двеста и петдесет грама. Навиците и външният вид също са сходни в червения кайт и двуцветен ястреб. Това явление се нарича мимикрия, т.е. става дума за имитативно сходство. Фактът е, че червените крака се хранят с цикади. Последните започват да пеят, след като малките птици летят, виждайки “хищния ястреб” (и всъщност хвърчилото подобно на него). Това са загадките на природата.

Червеният хвърчило е мигрираща птица.

Само в северните територии на разпространението му. За хората, които вече живеят в Средиземно море, има заседнал начин на живот. Червеното хвърчило се придържа към горските зони. Основният тон на оцветяване на оперението на възрастните е червеникава сянка (оттам и името). Общата дължина на тялото е приблизително шестдесет сантиметра, теглото надвишава един килограм. Разстоянието на крилата варира от сто и петдесет до сто и седемдесет сантиметра, а дължината на крилото е в диапазона от четиридесет и седем до петдесет сантиметра. Разпространението на червения хвърчило обхваща територията на Канарските острови, Северозападна Африка. Мала Азия, Южна и Централна Европа. Населението на червения хвърчило в Централна Европа значително намалява през последните десетилетия, въпреки че в момента съществуват предпоставки за неговото възстановяване.

Видът на червения хвърчил е рядък. Навсякъде по света има седемнадесет до двадесет и осем хиляди двойки. В Испания, Германия и Франция повечето от тези птици гнездят. Червеният хвърчил е защитен от международни и национални споразумения. Червеният хвърчило е включен, включително и в Червената книга на Русия. Общото население на червената хвърчило намалява значително през ХХ век. Само през периода от 1970 г. до 1990 г. населението на тези птици е намаляло с 20%. Основната причина за това беше преследването на червени хвърчила от страна на човека. Той включваше и в някои области все още включва използването на отровни примамки, събиране на яйца и стрелба. Освен това намаляването на популацията от червено кайт може да се дължи и на намаляването на броя на подходящи за гнездене на тези птици земи. Това намаление се дължи на икономическото използване на земята от дадено лице, както и на намаляването на тяхното качество.

Червеният хвърчил използва едно и също гнездо в продължение на няколко години.

Строителството му започва през март, предшествано от ухажване. Често по време на чифтосването, червените хвърчила бързо се втурват един към друг и само в последния момент се изключват. Понякога птиците се допират един до друг с лапите си. След две до четири седмици след началото на строителството се поставят яйца. При индивидите, които се размножават за първи път, изграждането на гнездото е в началото на април. За изграждането на гнездо, лешоядите избират, като правило, бор, липа или дъб. Гнездото се намира във вилица в дървото, което се намира на височина от дванадесет до двадесет метра над земята. Има моменти, когато червените хвърчила използват стари изоставени гнезда на гарван или мишелов. Два или три дни преди зидарията червени хвърчила покриват вътрешната повърхност на гнездото с овчи вълна.

Поставянето на яйца от червени хвърчила включва от една до три яйца. По-рядко, броят на яйцата в зидарията е четири. Яйцата се депонират последователно. Интервалът между поставянето на яйцата е три дни. Повърхността на яйцата е бяла с червени петна. Жената на червено хвърчило може да понася яйца в един сезон, в случай че яйцата от първата зидария са загубени по различни причини. Ако по някаква причина пилетата умрат, женската на червения хвърчил не може отново да понася яйца за сезона – в рамките на една година само едно потомство се отстранява.Инкубационният период е тридесет и един или тридесет и два дни за яйце. Ако вземем предвид общото количество, а след това целият съединител (ако съдържа три яйца), инкубационният период е тридесет и седем или тридесет и осем дни. В инкубацията участва само женски червен хвърчило. През този период мъжът играе ролята на храна за храна. Пилетата се раждат вече покрити надолу. Те ни изглеждат светли в реда, в който е направена зидарията. След раждането на пилетата женската остава с тях в гнездото през първите две седмици. Те се хранят с мъжко червено хвърчило.

Пилетата са агресивни един към друг. Това обстоятелство, междувременно, рядко води до смърт. Месец и половина след раждането гнездото от гнездото може да бъде избрано за съседни клонове. Първият полет на пилетата Red Kite ангажират не по-рано от 48-50 дни (а понякога и след седем дни) след раждането – термин първия полет зависи от наличието на хранителни ресурси и размера на носилката. Млади хора живеят с родителите си за около петнадесет до двадесет дни, след като станат напълно независими.

Размерът на черно хвърчило надвишава размера на червен хвърчило.

Обратно, равномерното хвърчило се различава в по-малки размери. от дължината на тялото варира 50-5 до петдесет и осем сантиметра, дължината на опашката 20-6 до двадесет и девет сантиметри, а дължината на крилото – 40-4 до четиридесет и седем сантиметра. Разстоянието между крилата на черното кайт варира от сто тридесет и шест до сто четиридесет и пет сантиметра. Теглото на черните хвърчила е в диапазона от 800 грама до 1,1 килограма.

Черен кайт черен цвят. Това не е вярно. Защото всъщност само неговият клюн и ноктите са черни. Тези пера, които създават чувство за тъмнина, всъщност имат тъмно кафяв цвят. Името му е черното хвърчило, получено като отличителна черта на червения хвърчило.

Черният хвърчило е мигрираща птица. Това се отнася само за лешоядите, които се заселват в Палеарктика. В други части на гнездовия район черният хвърчило е заседнала птица. На гнездящите птици от този вид често се срещат в Южна Азия и умерените банди, както и северните територии на Австралия, Африка (с изключение на Сахара) и Мадагаскар. На някои острови може да се види черен хвърчило, по-специално Нова Гвинея, Сулавеси, Филипини. Районът за разпространение на черното хвърчило в Руската федерация обхваща териториите от Архангелск до Приморие. Видовете от този вид не гнездят вече в северната част на тайгата.

Черните хвърчила са свързани с определена територия. Това означава, че през пролетта, когато индивиди от този вид летят до лятната си резиденция, със специални грижи започват да търсят мястото, където са живели миналата година. Черните хвърчила предпочитат да се заселят в гори близо до блата или реки – лек ден черно кайт често прекарва в полети над водното тяло или по него. Черно кайт е трудно да си представим, висейки над хълмист терен, тази птица е адаптирана към живот на равно място в непосредствена близост до водата. В това отношение ливадите на река Дунав са много подходящи за местообитанията.

Черният кайт е известен с полета си.

Полетът наистина е много красив. Това е особено учудващо, когато черна хвърчица се движи над повърхността на реката. Но най-впечатляващата гледка може да се наблюдава в размножителния период – след това можете да видите, както в открити пространства на най-значителен ръст се извисява над хвърчило, но цяло чифт черни хвърчила. От време на време един от лешоядите пада надолу почти до повърхността на водата, но много бързо се връща обратно.

Гнездото на черно хвърчило не е трудно да се изгради.

За да построи гнездо, хвърчилото избира дърво по-високо, но самото гнездо се гради върху долната му част.Гнездото на черен хвърчило и истината е по-скоро примитивно – образува се небрежно очертани барове. В допълнение, често се случва, че черно кайт придава гнездо, хвърлено от чапли (но по-често все още го строи сам). В тази връзка понякога е трудно да се разглобява кое гнездо принадлежи на чапла и което – на черния хвърчило.

Черните хвърчила живеят сами. – Или в малки групи. Или значими колонии – гнездовите натрупвания на черни хвърчила са записани в долните части на Бъг, Днестър, Волга и по река Илек.

Черният хвърчило е птичия птица.

Диетата на тази птица включва риба, насекоми, влечуги, земноводни, пилета и дори малки бозайници, както и кариес и отломки. Що се отнася до последните, черната хвърчица рядко отказва такава храна и във връзка с това често се придържа към населените места, особено към територията на Южна Азия и Африка.

Ябълковите охлюви са единствената храна от храсти, хранещи се с каша. Тези хвърчила живеят в тропическите гори на Америка. Ябълките охлюви на индивиди от този вид се търсят или от определени “точки за наблюдение”, или директно в полет. Лешоядите умело хващат охлюви от повърхността на водните растения с помощта на тънки пръсти, надарени с остри нокти. Особеностите при храненето на тези хвърчила ги принуждават да се заселят около тези резервоари, където се намира този охлюв. Те живеят в колонии. Кайт-slizneed е мигрираща птица. Гнезда в територията на Южна Америка и САЩ, Куба и Източно Мексико.

В изграждането на гнездото участват само мъжки.

Зидарите на храстите от тинята съдържат две до четири яйца. Яйцата имат бледо зелена повърхност, на която ясно се появяват кафяви марки. Но при инкубацията участват както женската, така и мъжката. И двамата родители и се хранят с родено потомство. Окончателното облекло на младите хвърчила се формира в третата година от живота им, макар че те първо излитат от гнездото един месец след раждането си.

Населението на хвърчилото хвърчило е намалило броя му. Това до голяма степен се дължи на изтичането на блатата. Дренажът причинява смъртта на охлюви, които формират основата за хранене на тези хвърчила, което причинява смъртта на последните. Ето защо, кайт-sliznody се нуждаят от защита.

Широко разпространените лешояди са надарени с особен вид. Тези хвърчила имат къс клюн с огромно изрязване на окото (оттам и името), изненадващо големи очи, а на гърба на главата има тропот със средна дължина. Ноктите на тънките и дългите пръсти са огънати. Широко разпространените хвърчила имат дълги крила. Общата дължина на тялото е в диапазона от четиридесет до четиридесет и седем сантиметра. Индивидите от този вид имат бял пръстен около очите си. Вентралната страна е оцветена, гърлото и гърлото са украсени с надлъжна ивица с бял цвят. Дърсната страна на тялото е черно-кафяв на цвят. Това не е строго ежедневен начин на живот, а по-скоро, един здрач, който не е обичаен за всички грабливи птици.

хвърчила

Големият хвърчило се храни с прилепи.

По всяка вероятност прилепите преобладават в диетата на широколистни хвърчила, а големите насекоми и много рядко дори дребните птици са разнообразни. Шокиращият с широко отворени очи грабва плячка с помощта на лапи, леко и го изяжда.

За гнездо, хъски с широко гърло избира високи дървета.

Зидането обикновено съдържа две яйца, които имат синкавозелен оттенък. Понякога на повърхността на яйцата се виждат кафяви марки.

Хари-паразитът е пикантна птица.

Занаята на този хвърчил може да се нарече просия. В тази връзка, хората предпочитат да се заселят в населените места. Той е надарен с остри очи, от които почти нищо не се измъква. Хвърчилото паразит следи отблизо действията на хората и дори разбира много за тях.Те казват, че кайт паразита, например, никога не се обърне внимание на рибаря, който отива за риболов, но се върна с нея хвърчило винаги си вземат бележка. Кайт-паразитът е истински крадец. Струва си да отделите минута, за да разсеете готвача, който се занимава с рязане на месо, тъй като един от парчетата в един момент ще бъде в ноктите на хвърчилото. Неуспешни купувачи, които носят закупеното месо в кошница, също могат да бъдат ограбени.

Orlans са близки роднини на лешояди.

Това са много големи птици. Тялото им достига девет килограма, а размахът на крилата може да бъде до двеста и петдесет сантиметра. Орлантите се срещат на територията на почти всички континенти. Тя не може да се види само в Антарктида и в Южна Америка. Много видове орли се считат за редки видове и са защитени. Диетата на орлите включва главно риби и водолюбиви птици.

Add a Comment