Teterev.Mifs за черна торф

Черната торфус е средна птица. Теглото на черна торфура варира от седемстотин грама до 1,6 килограма. Глухарът е много подвижен и е с тънко тяло.

Значителна част от живота, който тази птица прекарва на земята. Въпреки това, през зимата, черна торф почти почти навсякъде се хранят с дървета.

Blackcocks се движат бързо над земната повърхност. Когато пътувате, тези птици се простират напред. Докато черупката седи на клон, тялото му е в хоризонтално положение. Черната торф се характеризира с интензивността на сексуалния диморфизъм.

Черногушата е полуседална птица и понякога прави миграция. Появява се в горската степ, често се установява на ръба на горите. Първите признаци на пролетта се характеризират с промяна в поведението на черна торф.

Тези птици уреждат гнездото на земята, обикновено е покрито с дърво или храст. Понякога малка дупка в почвата служи като гнездо.

Броят на яйцата в съединителя може да варира от четири до четиринадесет. Nasizhivayet яйца изключително женски, и само децата си са повишаване на тяхното потомство. Седмица след раждането торфът вече може да флиртува от едно място на друго.

След раждането на пилетата, нуждаещи се от консумация на храна за животни, но докато растат, консумират предимно храни от растителен произход. Черна торфус се счита за ловна и търговска птица.

Черногушата е способна на бърз полет. – Освен това го прави леко. Когато летят, птиците често крипват крилата си (които, между другото, са силно извити). Черният торф лесно лети от дърветата и земната повърхност. Единствената разлика е в една. От дървото черната торф намалява почти безшумно. Но от земята тази птица излиза доста силно. Интересен е фактът, че черната торф винаги се измъква от преследването само с помощта на крила (т.е. тя просто излита). Полетът никога не се превръща в средство за спасение.

За черна торфус, интензивността на сексуалния диморфизъм е характерна.

Поради тази особеност, женските са по-малки по размер в сравнение с мъжете. Освен това за мъжете и жените има различен цвят на оперението.

Мъжът има черно обезсоляване.

На долната част на гърба, както и на гърлото, врата и главата има зелен или метален син блясък. На крилото се вижда огледало (при различни индивиди то се изразява в различни степени) – това е бяла напречна лента. За черната торф е характерно червеникаво-сивият цвят на оперението. Трябва да се отбележи, че оцветяването на пера от млади черни глухари е подобно на това на женските.

Черногушата е полуседална птица.

Понякога черният торус прави миграция. Тези миграции обаче имат сезонен характер и са незначителни в изминатото разстояние. Вярно е, че някои години се характеризират с факта, че черна торфът извършва масови миграции. Такива премествания е много вероятно да бъдат свързани с неуспехи на реколтата в местообитанието. Глухарката е жител на горската степ, често се заселва на ръба на горите. По време на периода на гнездене, тази птица предпочита брезовите горички, които се редуват с зърнени полета. Често черни торфове правят гнезда в липата и аспина, особено ако има широко изсичане до тях, рядък тънък горен или горски ръбове. Необходимо условие за гнездене в този случай е наличието на плодове и сухи места. Последните са действително необходими за гнездата на устройството. Предвид гореизложеното, не е никак странно, че черна торфур изключително рядко се установява в горските гори.

Черногушата обитава горските и горските степни зони. Това е територията на източната част на Пиренеите и Шотландия до Източен Сибир. Черната торфус се намира също в източната част на Манджурия и северната Монголия. Черната торфус е по-рядка в южната част на разпространението си. Това се дължи на факта, че броят на горите тук намалява и всички големи и големи територии на степите се ореха.Що се отнася до северната граница на разпространението на тези птици, може да се отбележи, че на север територията, заета от глухите, се разширява. Това се дължи на обезлесяването в тези части.

Пристигането на пролетта се свързва с промяна в поведението на черната торф.

Първите признаци на пролетта отбелязват тези промени. Черният торус започва известно възраждане, което е предвестник на сближаването на текущия период. Постепенно зимните стада от птици започват да се разпадат (това се случва през март). И началото на текущата (няколко дни) все още е в момента, когато опаковката не е била разделена. Отначало мъжки черни торфове мърморят на случайни места. По това време те са все още в общо училище. Когато слънцето затопля, можете да чуете мърморенето на черни глухари и да видите как тези птици започват да се бият и да се преследват един друг. Интересно е, че чайки в черни черупки се носят на постоянни течения, а за течението тези птици избират горски ръбове, горски поляни, степни площи. Има случаи, когато тези територии са отдалечени от гората за пет или шест километра. Старите мъже са първите, които летят до тока. Те са последвани от силен млад блуд от миналата година. По това време слабите млади блудници държат само в покрайнините и не мърморят. По принцип текущата черна торф репликира песен, в която могат да се разграничат два компонента. Това мърморене (в първия етап на тока) и chufyakane. Мърморенето на черни глухарки е малко като гълъбите на гълъбите, на пръв поглед е тихо. Въпреки това, можете да чуете мърморенето на черна тулуза на разстояние от него – на разстояние до три километра. В зоните на черна торфус, мърморенето им напълно удавя звуците на други птици. Втората част от песента на черни глухари – chufyakanie – е свързана в средата на вратовръзката, а целият процес е придружен от специални движения на черни глухари. Тези птици наклоняват главата си, повдигат опашката, разпръснат вентилатор и в тази форма е важно да се изпълни. Мъжете се събраха по течението, често се биеха помежду си. Началото на битката е следното: двама мъже (след като стоят пред себе си) започват да се приближават. В същото време главите им се спускат на земята. Тогава съперниците се качват вертикално и се опитват да се удрят един друг, често придружени от пера, които летят в разгара си. Макар че интересен е фактът, че черната торф по време на битки никога не причинява сериозни щети на конкурентите. На различни места различен брой мъже отиват към тока. Като правило, техният брой варира няколко броя до няколко десетки души. В онези райони, където е оцелял голям брой черни черупки, дори повече от сто птици могат да се съберат за ток. Интересното е посещението на женските от черна тотуша в началото на течението за кратко време и те пристигат само в покрайнините. И само когато токът започва, женските често летят до тока преди изгрева на слънцето, пристигането им се отбелязва с характерен kvokhtanem. Всъщност сдвояването може да се извърши както на територията на тока, така и извън него.

Черногушата гнездо получава гнездо на земята.

Като правило тя е покрита с дърво или храст. Понякога малка дупка в почвата служи като гнездо. Повърхността му обикновено е изпъната с листа, мъх, стъбла и др. Необходимо условие е наличието в непосредствена близост на гнездото, костите, ягодите и т.н. Това е необходимо, за да не се чувства гладен след раждането. Гнездото на тореза има следните размери. Дълбочината на тавата варира от четири до шест сантиметра. Диаметърът на таблата варира от шестнадесет до двадесет и два сантиметра.

Като правило, пълното полагане на яйца от черна торфус съдържа от шест до осем яйца. Въпреки че броят на яйцата може да варира от четири до четиринадесет. Цветът на яйцата е бледокосместен. На тяхна повърхност има тъмни кафяви петна. Яйцата от черни гърди имат следните размери: 47-55 х 34-36 мм. Инкубацията на яйцата от жените започва само след като последното яйце е поставено в гнездото.За южната част на района на разпространение на черни глухари този път е в началото на май. За северната част – в края на май или началото на юни. Интересно е, че младите женски черни глупости започват да гнездят по-късно от старите. Ако по някаква причина се загуби първият съединител от яйца, женската може да отложи втория съединител. Това обстоятелство е причината за протягане на периода, когато можете да видите яйцата на черни глухарчета в гнездата.

Нюлеите са изцяло в “компетентността” на майката. Как да излюпете яйца. Що се отнася до мъжете, веднага след завършването на търна те намират уединени места за себе си. Тук се извършва тяхното отглеждане. Инкубацията на яйцата трае от двадесет и един до двадесет и пет дни. В южните части на разпространението гама от черни глухарчета, пилетата се раждат през първото десетилетие на юли. В северните части на дистрибуторския район се появяват грозде между края на юни и началото на юли. Интересно е, че след раждането женската черна тулума отнема потока от гнездото. Отначало тя държи близо до гнездото на доста добре покрити места. Растежът на пилетата от черни черупки рязко се увеличава след една седмица от живота им. На третия или четвъртия ден от живота им се появяват пера. Тогава завоят идва на кормилните писалки. Седмица след раждането пилетата могат да флиртуват от място на място и дори да излитат за кратко на дърветата. Две седмици след раждането те вече се справят добре с по-значителни разстояния. Приблизително на възраст от един месец, първото перо рокля се формира в млади черни черници. На възраст от шест месеца те са в състояние да прекарат дълго време в дърветата и дори да прекарат нощта върху тях. Заслужава да се отбележи факта, че много от пилетата умират в ранна възраст, има и значителна смърт на яйцата (според някои източници те са приблизително 10% от първоначалните мускули). Смъртността на пилетата от момента на появата им преди началото на есента варира от 26 до 55%. Няколко такива обстоятелства оказват влияние върху тази висока смъртност. Това са хищници и неблагоприятни климатични условия. В допълнение, известно въздействие върху смъртта на млади животни е свързано с паша в териториите на гнездото.

За първи път след раждането, пилетата от черни глухарки се придържат към малка площ.

Докато растат, движенията им се разширяват. По-специално това се дължи на търсенето на плодове. Преходът на породите от черна торфур става редовно по време на узряването на пролетни хлябове. Подобни преходи към тях се правят сутрин и вечер. По пладне и през нощта черната торфус се връща към горските ръбове.

За есенното глухарче е характерно за есенните постъпления.

До края на лятото или началото на есента, до началото на неговото начало, интензивното опитояване продължава до края на октомври. Въпреки това, дори през декември-януари може да се чуе мърморенето на отделни бръмбари. И само старите мъжки черни блудници вземат участие в есента. Към течението на черна тока те излитат преди изгрев слънце; мъжете държат на земята. Те празнуват черни торуси през целия ден.

Тетерева се провежда в стада непосредствено след разпадането на пилета.

Стадата, които са запазени през зимния период, включват както стари индивиди, така и млади жени и черни челюсти. За всяко стадо от черни глухари е обичайно да се намирате в определена област, докато фуражната база не се изчерпи или се свали голямо количество сняг. Като цяло, с началото на зимата птиците преминават към дървесни фуражи, тъй като земята под слоя дълбок сняг става недостъпна. С оглед на това, черна торф често може да се види през зимата само седене на клони на дърветата.

Дори и през зимата, черен тулум спя на земята.

При това те се впускат в снега.Направете го тетрева следва: нахлуваш в снега с полет или глухар удари горната си слой, а след това създава ниша в него (понякога инсулт дължина е повече от десет метра под снега). Черният торус е избран от снега много шумно. Докато този процес е много кратък. В особено мразовити дни черната торф може да прекара няколко дни под снежната покривка. Местата на нощувките могат лесно да се определят от дупки в снега и по капка. По принцип разстоянието между дупките е от два до три метра. Случва се, че заслонът на снега е блокиран от твърда кора. Това е възможно в случай, че измръзванията идват след размразяването. В резултат на това черната торф не може да излезе от снега и да умре. Стадата от тези птици водят подобен скитащ живот до края на зимата. През февруари – март птиците отново се преместват в района на тока. Тук черната торф остава за целия размножителен сезон.

mol Женската и мъжката черница не се срещат едновременно.

Непосредствено след края на току-що потапянето започва при възрастни прасета. Продължителността му е много дълга и може да надвишава два месеца и половина във времето – и нейният край е често през септември или дори октомври. Като правило, птиците за период на наторяване намират относително безопасни места за себе си. Обикновено тяхната роля се играе от гъста подраст на храстите. На първо място, черна торф момитира финото перо. Тогава завоят идва на кормилото и лети пера. В същото време мъжете започват да се молят с мъже. Тези жени, които имат пилета, се размножават заедно с птиците си – до момента, в който се появят един месец след началото на препарирането при мъже. Приблизително през септември женските мъхове вече са напълно олющени.

Черната торфус е тревопасна птица. Храните от животински произход имат незначително място в храненето на черна торф. са фураж на животните (това е най-бръмбари, мравки, мухи, паяци, гъсеници, комари, дървеници, цикадите, и т.н.) много необходимо в ранна възраст на тези птици, и в първата седмица от живота яребици те играят решаваща роля в храненето. Пролетта и лятото – време, когато диетата яребици по-разнообразна, че е в пролетно-летния фураж база глухар в изобилие от цветя, листа и пъпки на растението. В допълнение, семена от различни храстови и тревисти растения играят важна роля в храненето. Съставът на вида силно зависи от конкретното местообитание на черни глухари. През зимата, яребици се хранят главно бъбреците, както и обеци и стреля бреза, трепетлика, върба, елша. Тяхната диета включва плодове от хвойна. В стомасите на тези птици почти винаги има малки камъчета. Тяхната функция е да улеснят смилането на пристигнатата храна. Особено важни са тези камъчета в началото на пролетта (преди началото на теченията).

Черногушата е ловуваща и търговска птица. Това се насърчава от широкото разпространение на черна торф и високия брой на тези птици. Използват се различни методи за улавяне на черни глухари. Например, през есенния период те ловуват за пълнени животни. През зимата тези птици намират подслон. През пролетта те ловуват на ток, а през лятото ловът на черни глухари става жертва на ловците. Въпреки това, методите за ловно оръжие не са уникални. Различни капани често се използват (и в миналото този метод доминира).

Add a Comment