Swifts

Комплект

включва 378 вида. Всички тези видове са част от две подразделения: swifts и колибри. Екип от шуби се състои от две семейства – бързеи и крепости.

Бързото движение по време на полет може да достигне скорост до триста километра в час. На земята те са по-безпомощни, могат само да се придържат към остри нокти за вертикална скала или да седят на клон на дърво или храст. Главата е сплескана. Чукът е кратък.

Значителна част от семейството на Swift е боядисана скромно – оперението е доминирано от сиви и черни тонове. Разпределителната площ на swifts е доста голяма и покрива всички континенти, с изключение на Антарктида, а за някои видове е характерно за “навика” да се асоциира с човек.

Бъркат оборудват гнездата си в пещери, пукнатини на скали, кухини. Понякога можете да видите гнездо на бързина на особено големи листа дървета.

Появата на бърнината има някои прилики с появата на лястовиците. Ето защо тези птици понякога са объркани. Една от отличителните особености на шума е, че те летят доста шумно по време на полет, което не може да се каже за лястовиците.

Видовете от семейството на крепости са имали характерен гребен на главата си (оттук и името). В допълнение, те се характеризират с наличието на дълъг прогрес. Чрез разликата в цвета между мъжки и женски, може да се съди за такъв феномен като сексуален диморфизъм.

Вдига се гнездото в дърветата. В това отношение те често се наричат ​​дървообработващи машини. Семейството на щукавици включва четири вида, които се комбинират в един род.

Бързолетите са малки птици.

Относително. Дължината на тялото им достига тридесет и три сантиметра, а теглото – сто и двадесет грама.

Бързолети са родени.

Бързите имат дълги силни крила. Крилата са оформени като полумесец. По този начин движенията на шумозаглушителите са максимално добре адаптирани към бърз маневрируем полет. В същото време някои видове от тези птици могат да се ускорят до триста километра в час. В движение Мухите са способни, пият и се хранят, а някои – дори да спят! Но въпреки че Бензините летят перфектно, на земната повърхност те са напълно безпомощни. В много отношения това се дължи на факта, че swifts имат слаби и малки крака. Очите на много отклонения от предната и горната страна са покрити с къси плътни пюри. Тези особени “мигли” са предназначени да осигурят защита от срязване от сблъсъци с насекоми, когато той лети с висока скорост.

Някои видове swifts са наистина невероятни гнезда. Това са тропически видове от тези птици. Например, Cayenne swift, който обитава територията на Централна и Южна Америка. Гнездото на тази птица е като вертикална тръба. Дължината на тази “структура” достига шестдесет и пет сантиметра. Cayenne се движи с помощта на слюнка лепило заедно листа и тънка трева. Получената структура (отново слюнка) е прикрепена към скалисти изпъкналости или към дебели клони на дърветата. В дъното на тази тръба е входа на гнездото. Вътре има малка платформа, която служи като място за полагане на яйца. Последният от Cayenne swift включва три яйца. Не по-малко интересно е гнездото, което изгражда палмово бързе. Тази птица е разпространена в Южна Азия и Африка. Гнездото на този бърз е плоска възглавница, състояща се от пера и надолу. Получената структура е прикрепена бързо към долната страна на палмовия лист. Интересно е, че е необходимо да се залепи не само гнездото, но и яйцата. Новородените пилета се придържат към малък подслон независимо с помощта на ноктите си.

Гнездото на лястовицата е ястие от китайската кухня. И много известен. Това всъщност е специално подготвено гнездо. Само там има един нюанс – тя не принадлежи на лястовицата, а на бързия. Сивият салаанган, обитаващ Полинезия и Югоизточна Азия (и тези птици формират големи колонии), изгражда годна за консумация къща от слюнка. Гнездото е прикрепено към стената на пещерата.

Сивата салангана е жител на пещерите. Птиците живеят в големи тъмни пещери в цели колонии, но тъмнината не пречи на непрекъснато да се движат. В това, способността на сивия саланган да ехолокация (като прилепите) е от голямо значение.

Swifts имат малко врагове.

Относително е така и засяга всички видове от тези птици. Главният враг на Swifts е Cheglock. Оставащите хищни птици са много трудни за улавяне, защото не само лети бързо, но никога не се поддава на земната повърхност. По време на сезонната миграция на бърни, други видове соколи могат да бъдат застрашени. Опасностите за пилетата понякога се представят от Sony и други издигащи се гризачи. Такава опасност е по-оправдана, ако Бърдърс утаи гнездото си в кухини или гнездови кутии. Понякога врагът на бързия е човек. Подобна е ситуацията например в Южна Европа. Смята се, че месото от млади животни има отлични вкусови качества. Ето защо жителите често се поставят за гнездене. Това се прави по такъв начин, че да има достъп до гнездото отвътре. Тъй като такива места за гнездене са стените и високите кули. Жителите чакат момента, когато пилетата ще бъдат готови да излетят от гнездото и малко преди да ги извадят оттам, след което консумират месото на пилетата за храна.

Black swift е малка птица, принадлежаща към род Swifts. Дължината на тялото на тази птица достига осемнадесет сантиметра, а разстоянието на крилата е четиридесет сантиметра. Дължината на крилото на черна бързина (той е обикновен бърз) е средно равен на осемнадесет сантиметра, а опашката до осем сантиметра. В Русия черният бърз е много често. Вярно е, че от разстояние тази птица е доста лесно да се обърка с лястовицата. Цветът на оперението на черен суифт има тъмно кафяв цвят. За перене е характерно за метален отблясък на зеленикав нюанс. На гърлото и брадичката на индивидите има бяло петно. Черните вълни имат тъмнокафяви очи и черен клюн. Женският и мъжкият на черно бързия имат напълно идентичен цвят на опашката. Малки разлики се откриват само при пилетата и възрастните – пилетата са малко по-леки.

Black swift е мигрираща птица.

Гнезди в Северна и Централна Азия, както и в Централна Европа. На територията на Русия може да се намери от западните граници на страната до Трансбайкалия на изток. Живее в градовете. Понякога изгражда гнезда в високи гори. За гнездене черни swifts използват разнообразие от високи сгради и структури. В паркове и гори се използват високи дървета. Гнездото е построено директно в пукнатините на каменни сгради, под покриви, корнизи. Понякога гнездото на черна бързина може да се намери зад рамката на прозореца. За зимуването черният бърз отива или в Южна Индия, или в Африка. Заминаването е през август.

Строителни материали за гнездото на бързото хващане в движение.

По този начин, за изграждането на swifts, той използва тези леки “удобни” материали, които завършват във въздуха. Те могат да бъдат конци, буци от зеленчуков пух, косми, малки листа, сламки, парчета вълна и т.н. – всичко това птицата събира в малка плоска купчина. Следващите премествания слепват събраните материали с помощта на вискозна слюнка. Полученото гнездо има ниски страни и тавите изобщо не се виждат. Ролята на отпадъка се извършва от пера, които могат да бъдат единични или в по-голяма степен. Диаметърът на новоизграденото черно бързо гнездо варира от осем до девет сантиметра, а височината е само един сантиметър. Диаметърът на тавата е средно пет сантиметра, а дълбочината му е един сантиметър. В същото време за по-старите гнезда, които повече от веднъж са снабдени с бъркалки, са характерни по-големи размери. В този случай диаметърът на гнездото може да бъде петнадесет сантиметра, височината – три сантиметра. Диаметърът на тавата в старото гнездо вече е осем и дълбочината е два сантиметра.

Броят на яйцата при полагането на черни суици варира от две до четири парчета.

Те имат бял монофоничен цвят. Средният размер на яйцата е 25×17 милиметра. Полагането на яйца се извършва през първата половина на юни, а Black Swift пристига в местата за гнездене в средата на май. Безпомощни и голи пилета се раждат до края на юни и прекарват около тридесет и пет дни в гнездото. Женски и мъжки се хранят с потомство малки насекоми. При всяко пристигане в гнездото родителите внасят няколкостотин парчета от такива бучки. В рамките на един ден обикновените Бързолети хранят пилетата до тридесет пъти. Пилетата напускат гнездото на възраст от пет до осем седмици и незабавно започват да летят. Отначало женските и мъжките продължават да хранят потомството си, като правят това директно в движение. Всички същите родители, пронизани в широко отворените усти на техните пиленца, се разбиват с насекоми, само го правят в полет. След известно време (това се случва през август) младите пилета са способни да се хранят сами.

Обикновено бързият прекарва по-голямата част от времето във въздуха.

В продължение на часове черният суифт може да лети в търсене на храна. В този случай тази птица с различни насекоми изпълва устата до неуспех. Между другото, сред насекомите, хванати от бързия, често има много вредни, така че бързият носи голяма полза. В рамките на един ден всеки бърз може да лети на разстояние от четиристотин петдесет до деветстотин километра (и още повече). С голяма скорост, те дисектират въздуха, а после дълбоко (с абсолютна точност) летят в гнездото си. По принцип, летящите вълни не са трудни за разграничаване от лястовиците. В този случай, низходящият контур на опашката и сърповидната форма на крилата са характерни за бързите. Плувките никога не се приземяват на голата земя и на тревата. Освен това тези птици рядко се спускат до нивото на върховете на дърветата. Ако бързият, по различни причини, все още се намира на повърхността на Земята, тогава той става абсолютно безпомощен. Swift не може да лети от повърхността на почвата.

Дъждовната атмосфера лишава отклоненията на хранителните ресурси. Това се дължи на факта, че в това време насекомите се губят във въздуха. От тази трудна ситуация все още има изход. Що се отнася до пилетата, те попадат в ступор. В това състояние те не се нуждаят от власт. Що се отнася до възрастните птици, те летят на места с по-благоприятно време за петдесет до седемдесет километра от гнездата. Тук те ловуват до края на лошото време.

Black swift е притежател на рекорда за птици. Тези птици включват няколко специфични записи сред всички други птици. Например, черна бързина може да бъде във въздуха в продължение на две или три години абсолютно без никакво прекъсване. И през това време птиците не могат да ядат нищо и съответно да не пият или да се магат. В този случай черните вълни могат да покрият разстояние до петстотин хиляди километра, без да кацнат на повърхността. В допълнение, представителите на чернокосите имат най-голяма хоризонтална скорост на полет. По този начин летенето със скорост сто и петдесет километра в час за тези птици изобщо не е ограничено.

Средиземноморският басейн е центърът на района на разпространение на бялата коса.

От този център площ се простира данни за размножаване Бързолети, от една страна, да Атлас и планинските страни на Мала Азия и от друга страна – до бреговете на Португалия, Иберийския и Алпите. На изток белите кости се отправиха към северните Хималаи. Не е необичайно за бял костен бърз да урежда гнезда и достатъчно далеч извън границите на тази огромна област на разпространение.

sw Бял корем бърз – алпийски бързо. Това е така наречената птица и с право. Въпреки това белият косъм бързо се проявява на територията на Централноевропейските Алпи в толкова голямо количество, колкото например на юг. Повечето от тези къщи обитават южните части на Алпите.Въпреки че много места са известни на всички високи планини на Швейцария, където белокосият Суифт разполага с гнезда. Alpine swift предпочита скала, непосредствено до морето. Понякога тази птица се намира на високи сгради. И като избра място на последно, бързо и с известно постоянство отново и отново се връща към него.

В поведението на руса коса бързо има подобни и различни черти с поведението на черния бърз.

Навиците и обичаите на руса коса са като цяло съпоставими с навиците и навиците на обикновената бързина. обаче, някои аспекти на начина на живот все още се различават в тези птици. Малко след пристигането си в старото гнездо, късокосместа бърза започва да строи нови гнезда и да поправя стари. Материал за гнездото (слама, сено, листа и т.н.), тези птици се събират и по време на полет. В допълнение, белокосите отвеси могат да събират трева и мъх, прилепнали към скали и стени. Инструмент за свързване на отделните фрагменти бъдещото гнездо заедно на Алпийски бързолет (както и в обичайния) е винаги на sebe- това разпределение слюнчена жлеза, които са полу-твърда маса. Гнездото изглежда като плитка чаша с кръгла форма. Ширината на горната част е в диапазона от десет до дванадесет сантиметра, а височината варира от четири до шест сантиметра. Средната дълбочина е 3 сантиметра. Видимо представете си, че размерите на гнездото могат да помогнат за следното: ако си представите, че гнездото е едновременно и потомството, и родителите му, тогава гнездото престава да бъде видимо. Началото на зидарията обикновено попада в началото на юни. Често полагането започва още преди изграждането на самото гнездо да бъде завършено. В този случай яйцата се поставят един след два дни, докато се напълнят с три или четири парчета. Яйцата с руса коса имат бял бял цвят. Отчасти те са подобни на гипс (не само външно, но и на допир). Интересен е фактът, че формата на яйцето може да варира – от удължен до много широк овал. Дължината на яйцето е обикновено в диапазона от двадесет и девет до тридесет и три милиметра, а ширината е от деветнадесет до двадесет и две милиметра. Белият корем, подобно на обикновения, поражда пиле само веднъж годишно.

sw Бялата коса бързо е птица, която е широко разпространена на територията на Източна Азия.

Бързо-бързите движения са подобни на размера на черното. Бялото коси обаче е много лесно да се учи, преди всичко чрез наличието на бяло крило в района на надир. На юг обхватът на разпространението му достига до северните райони на Монголската народна република. На изток, белокосият Суифт обитава територията до Камчатка и японските острови. Хималаите също се превръщат в гнездо за тази птица. Belopoyasny бързи гнезда или в планината, където има населени места, или в културна среда и гнездата се ги поставя във високи сгради като строителен материал belopoyasny Swift използва слама, стъбла от растения, и т.н. Зидарите съдържат две или три яйца.

sw Бялата коса е мигрираща птица.

За зимуването тези люлки са изпратени в Австралия, Индокитай или островите на Индонезия. Между другото, това се случва на зимуващите площадки на бели бързи бърни.

Палм Суифт получи своето име поради мястото, където организира гнездото.

Подходящ е за неговата бързина (както подсказва името) изключително на палмови листа (най-често това са листата на кокосова палма). И отвътре (т.е. отдолу) страна. Малкият размер е малък. Така че дължината на тялото му едва достига десет сантиметра. Броят на тези птици е най-голям в териториите на тропическата зона на източното полукълбо. Това е Южна Азия и Африка. На гнездото, палмовите премества лепило една или две яйца. От които малко по-късно излюпват напълно голи и безпомощни пилета. Те са здраво прикрепени към гнездото. По този начин те са обърнати нагоре и гърдите към чаршафите.В такава ситуация пилетата са до пълното им оперение (по принцип този процес се осъществява сравнително бързо). Поради факта, че мъжът е разширил значително площта на кокосовата длан, той е разширил района на разпространение на дланта, което го прави практически съсед на много територии. Например, палмово бързо може да се намери в Северен Тайланд, и всъщност тук кокосови палми растат само като културен пейзаж. Освен това, палмови бързи може да гнезди на покривите на тези къщи, които са просто покрити с листа от кокосова палма.

Moustached swift е най-големият представител на семейство Суифт. Дължината на тялото му достига тридесет и три сантиметра. Този вид е разпространен в Соломоновите острови, на архипелага Бисмарк и Молукските острови, както и на територията на Нова Гвинея мустакат бързо могат да живеят в планините на височина, която достига височина от 1200 метра над морското равнище. Главата на мустаков бърз е украсена с дълъг мустак (бял) и бяла вежда.

sw Иглата-бърза бърза е най-големият представител на семейство Суифт в Русия.

дължината на тялото chaetura Swift варира от деветнадесет до двадесет и два сантиметра размах на крилата – 40-8 до петдесет и пет сантиметра и теглото варира от сто до сто и седемдесет и пет грама. Дължината на крилата на тази бързина достига двадесет и един сантиметра, а масата е сто и четиридесет грама. Името на бързината се дължи на факта, че опашката му е директно отрязана, а кормчиите имат игли. Долната част на тялото има тъмен цвят на оперението, а горната част има светлокафяв цвят. Черните крилца се характеризират с метална греда. В бързината на иглата има също бяла чапла и бяло гърло. Иглолистната трева гнезди в залесените планински райони. Гнездата се установяват в кухините на дърветата. Зидарите съдържат три до шест яйца. Той отива до зимата за Австралия.

Бързината на бързината се отличава с бърз полет.

Човекът, който го наблюдава, може да бъде изненадан от бръмченето, чийто източник е звукът на въздуха, нарязан от бързия. Фактът е поразителен, но в определени райони тези птици могат да се ускорят до триста километра в час.

Add a Comment