скорци

Скорци принадлежат към палеарктичен род (палеарктичен регион, като биогеографски регион, възникнали в палеогена и обхваща Европа, части от Азия и Северна Африка) от семейството на пойни птици скорец.

Семейството на стадото включва повече от сто видове, които са разделени на 25-32 род. Семейството включва представители на малки певци. Видовете скорци включват около десет вида птици. За представителите на всички тези видове са характерни среден размер, както и подобен начин на живот и оцветяване на оперението. Чокът на скорбусите може да се характеризира като прав, дълъг и силен. Върхът на клюна на тези птици е леко сплескан. Стрелецът има права къса опашка. Крилата са остри.

В Русия обикновеният скорец (shpak) е много често срещан. Понастоящем местообитанието на тази птица се разраства. Обикновеното гръбнак се среща само в плоски райони, не се издига високо в планините. Shpak е надарен с широк спектър от звуци. Обикновените скорци могат да имитират пеенето на други птици, както и да възпроизвеждат много други звуци.

скорци

Обикновен скорец е мигрираща птица. Степента на миграция (поне в Европа) зависи от климатичните условия; Разстоянието от гнездото до мястото на зимуване на бутилките може да достигне две хиляди километра. Младите птици често са в хибернация в средата на юни, докато повечето обикновени скорци се събират по пътя само до средата на октомври.

Началото на брачния сезон за обикновените скорци попада в началото на пролетта. Ако торбичките мигрират, чифтосването започва веднага след пристигането им от зимните зони. Броят на яйцата в зидарията обикновено варира от четири до шест парчета. Небостъргачите на обикновените скорци се раждат напълно безпомощни и в първите дни от живота си не създават шум.

Старчетата са всеядни птици, т.е. тези птици консумират както храни от растителен, така и от животински произход. Селищата на обикновените скорци се състоят от малки колонии от птици, които са се отклонили в стадо от стада. А. Shapoval и V.Paevsky, след като са извършили съответните изследвания, отбелязват, че средната продължителност на живота на подложките в условията на естествените им местообитания достига дванадесет години.

роднини на обикновен скорец са розови грабливи. Наличието на вода наблизо е предпоставка за гнездене на розов старши.

Сивият стар е също така и птица от семейството на стадото. Сивата старче е птица за училище. Той гнезди в колонии, но спи и се храни в групи. Диетата на сивите скорци включва и растителна и животинска храна. Вярно е, че с наличието на двете и други сиви грабливи все още предпочитат храни от животински произход.

В Русия най-популярният стар е известен. Второто му име е shpak. Най-често обикновената старче обитава територията на смесени и широколистни гори, но по-често тази птица може да се види в култовия пейзаж. Районът на разпространение Shpak непрекъснато се разширява благодарение на един човек – това е не само на континента, където Обикновен скорец живее за дълго време, но и континенти като Северна Америка, Австралия. Населението на обикновен скорец в Северна Америка сега е многобройно. Shpak не е изненада за Нова Зеландия и Южна Африка. Тази птица често може да се намери на много океански острови, т.е. на тези територии, в които shpak не са обитавали преди това. Обикновеното главорези има широко разпространение. Тя не е ограничена до нито един биогеографски регион, а напротив, се разпространява във всички с изключение на неотропната област, т.е. в Южна и Централна Америка. Обикновена старче се среща само в плоски райони, не се издига високо в планините, въпреки че шпакът е много толерантен при избора на местообитание. Обикновеният старши често организира настаняване в близост до стопанства в селски райони или в населени райони.Шпака често се среща в солени блата, в блата или в крайбрежни райони, както и в степи и гори. Обикновените скорци в плана за селище избягват тези места, които са трудни за хората да имат достъп. По време на размножаване, shpak оборудва гнезда в нишите на сгради или дърво кухини. По това време дъното се нуждае от засетите площи, както и от фуражната зона.

скорци

Обикновен скорец е малка птица. Дължината на тялото варира от 18,7 до 21,2 сантиметра. Разстоянието на крилата като правило почти достига тридесет и девет сантиметра. Тежест приблизително равна на седемдесет и пет грама. Вратът на шампоана е къс, а тялото е доста масивно. Обикновеното старче е надарено с дълъг клюн (за разлика от Thrush, клюнът не е толкова силен), който е леко извит надолу. Почти целогодишно човката има черен цвят, който въпреки това се променя в жълт цвят по време на размножителния сезон. Основата на крилата на обикновена млечница е широка и краят им е стеснен, дължината на крилата е малка. Опашката е къса опашка. Дължината му е малко над шест сантиметра.

Женската и мъжката са със същия цвят.

Гръбната част на гърдите, гърдите и гърбовете са с черни пера с характерен метален блясък. Въпреки това, в някои подвидове перата могат да имат синкави, виолетови, зеленикави или бронзови нюанси. През зимата скорбусите износват върховете на пера. Ето защо телата на тези птици стават забележими петна, които имат сметана или бели нюанси. Гънките имат по-голям размер на външната част на крилата и на гърдите. Пролетното олющване е причината, поради която цветът на скорбялата става монотонен-кафяв. На външен вид, все още е възможно да се различи женската скопец от мъжкия. При мъжете перата на гърдата са удължени. Женските пера на гърдата са деликатни и къси. В допълнение мъжът има синкаво оцветена кръпка в основата на човката. Жените имат червеникави точки в основата на клюна.

Обикновеният щит е надарен с широк спектър от звуци.

Съставът на този диапазон включва скърцания, свирки, дрънкалки и други шумове и дори поглъщане. Шапките могат да имитират пеенето на други птици. Общи скорци, живеещи в Северна Америка, лесно да се възпроизвеждат звуците на шумни дъждосвирец, източната гората Peavy, обикновен пъдпъдък, както и източната поляна trupiala. Руски учени са открили, че бутилките могат да имитират чучулиги, пъдпъдъци, вариаци, лястовици, ориоли, дроби, драги, тръстика и други птици. Обикновените скорци могат дори да възпроизведат крякането на жаба. Не е необичайно хората, които се връщат от юг през пролетното време, да внесат изведнъж пеене на гласовете на субтропичните птици. В Централна Азия и Казахстан също може да се очаква скорецът да имитира оцветяването на овцете и натискането на бич. Сценарист и натуралист М. Зверев от скорец тема на историята, описва как Shpak напълно вярно имитира звуците, които се произвеждат, когато бъде отпечатан на пишеща машина.

Обикновен скорец е мигрираща птица. Степента на миграция (поне в Европа) зависи от климатичните условия. В допълнение, склонността да мигрира в обикновена скорбяла се увеличава, когато се движи от запад на изток и на север. Например, в Ирландия и Обединеното кралство, за птиците е характерен заседнал начин на живот. В Холандия само около 20% от птиците остават за зимата. Останалата зима е на около петстотин километра от мястото на раждане – може да бъде Белгия, Северна Франция, Англия. В Руската федерация мигриращите птици са почти всички скорци. Разстоянието между мястото за гнездене и зимните апартаменти може да бъде от една до две хиляди километра. Стади от скорци, които летят до гнездото, могат да бъдат много големи. И това не е само наистина забележителна гледка. Местното население от такива натрупвания на птици изпитва неудобства. Например, по време на пристигането на градинките, населението на Рим, доколкото е възможно, се опитва да не се яви на улицата вечер. По това време шумоленето на подложките може напълно да заглуши дори шума на транспорта.По правило бутилките се връщат в местата за гнездене в ранна пролет, т.е. във време, когато земята все още е покрита със сняг, а някои хора се завръщат в къщи в края на зимата. И само в началото на май се завършва миграцията на обикновените скорци на север от естествения им диапазон. Интересното е, че фактът, че първите пристигат мъже. И само няколко дни след тях женските с обикновен връх. Началото на есенната миграция се случва в началото на есента. Това е времето на края на есенния молт. Върхът на есенната миграция на обикновен скорец се появява в средата на октомври. Беше отбелязано, че младите скорци отиват зимуващи, преди да гнездят индивиди – често това е началото на юли.

Обикновените скорци се образуват големи стада.

Понякога е възможно да разгледаме тази необичайна картина. Обикновените скорци умело маневрират във въздуха. Има моменти, когато няколко хиляди остриета синхронно повтарят въртенето една след друга и след това елегантно се приземяват на повърхността с цялото стадо. Естествено, в този случай птиците се разпръскват върху много голяма площ. Въпреки това популациите от скорбяла се състоят от малки колонии от птици, които са се отклонили в стадо от стада. Колонията на обикновените скорци, като правило, включва няколко двойки от тези птици. За нощта бутилките отново се събират на групи. Място за пренощуване могат да бъдат крайбрежни райони, които са гъсто покрити с върба или тръстика, а през нощта можете да видите градски паркове и градини.

Обикновени скорци пазят териториите си. – Това е само отчасти вярно. Шпак обикновено защитава тази малка площ, която се използва за люпене и пилета. По правило радиусът на тази територия не надвишава десет метра. Зоните за хранене не подлежат на защита от обикновените скорци; Заредете тампоните далеч от гнездото им. Тъй като фуражната зона може да служи като културални площи, градини и покрайнини на селата, както и на брега.

скорци

Обикновените скорци са агресивни птици.

Не са приятелски един на друг, а на други видове птици. Обикновените скорци често се конкурират с други птици за мястото за гнездене. Например, в Съединените американски щати, скорбусите излязоха от историческите места на кълвача. Shpak добре се конкурират за места, подходящи за гнездене в Европа. Тук техните конкуренти са зелени кълвачи и вили. Премествайки се на други континенти, хората се опитаха да вземат с тях и скорци. Но някои от последиците от това бяха отрицателни. Това се дължи на естествените особености на старчето, което бързо се размножава и има много агресивна природа. Следователно, тези райони, които старците не са се заселили исторически, тези птици са станали нежелани гости – освен това, shpaks причинява значителни щети на зърна и зърнени култури. Вече беше въпрос на значителни икономически щети. В Австралия има персонал от ловци, които застрелват грабливи животни. Това е за западната част на континента. Това е територията, където подложките не са се установили до края. Между другото, тук ловците се държат постоянно. Огромното натрупване на джобове на летищата може да застраши безопасността на въздушния трафик.

Началото на брачния сезон за обикновените скорци попада в началото на пролетта.

Ако торбичките мигрират, чифтосването започва веднага след пристигането им от зимните зони. Размножителният сезон за селяните, живеещи в северното полукълбо, продължава от края на март до началото на юли. Размножителният сезон за shpak, обитаващ южното полукълбо, продължава от септември до декември. Продължителността на периода на чифтосване зависи от наличието на хранителна база и от природните и климатични условия. Интересен е фактът, че за азиатските и европейските популации има три етапа на размножаване в един размножителен сезон. Всеки от тези етапи завършва с полагането на яйца. Първият съединител от яйца съдържа като правило четири до шест яйца (рядко, когато броят им достигне седем). Първата зидария започва едновременно във всички палети.Докато пада в началото на размножителния сезон. Второто полагане на яйца е свързано с факта, че полипинията е характерна за подложките. Третият полагане започва четиридесет и петдесет дни след началото на първата зидария. Също така се синхронизира в цялото население на обикновения скорец. Както вече бе споменато по-горе, броят на яйцата в зидарията обикновено варира от четири до шест парчета. Те имат светлосин цвят и са лишени от петна. Размерът на яйцата на обикновените скорци е приблизително тридесет на дължина и ширина двадесет милиметра. Теглото на едно яйце е средно шест и половина грама. При яйцата за люпене жената участва главно. По това време мъжът го замества много рядко. Продължителността на инкубационния период варира от единадесет до тринадесет дни.

След зимуване пристигат първите мъже на обикновен скорец.

След пристигането им незабавно започват да търсят място, където гнездото ще бъде оборудвано. В ролята на последната може да бъде както birdhouse и кухи, и това е напълно възможно и отвор в стената на къщата. След като мястото е избрано, мъжките са прикрепени недалеч от него и започват да пеят. Този звуков сигнал е предназначен да привлича жените, а също и да покаже на други мъже, че това удобно място вече е заето. Няколко дни след пристигането на мъжките, женските се връщат в родината си. След това събитие започват да се формират двойки и се създават гнезда. Листата, клоните на дърветата, стъблата, корените и т.н. “удобните” материали се използват от обикновени подложки като отпадъци за гнездото, а конструкцията включва както мъжки, така и женски. Тъй като обикновените скорци се характеризират с наличие на полигини, мъжкият понякога се грижи за няколко женски. Освен това мъжките подложки могат първо да оплодят една жена, а след това и втората. Това явление се нарича последователна polygyny. Броят на полигинозните мъже варира значително в различните популации. Например в Белгия тези мъже от обикновените скорци са били между 20% и 60%. В някои области в Германия, където подобни изследвания са били проведени в Белгия, са регистрирани най-малко 50% от полигнинните мъжки shpak.

Неблагодателите на обикновените скорци се раждат напълно безпомощни.

В първите дни от живота си пилетата не създават шум. Ето защо е възможно да се научим за факта, че те съществуват само от черупката, която пада от гнездото. Освен това пилетата остават сами за известно време в гнездото. Това се дължи на факта, че и двамата родители са изпратени в търсене на храна за тях едновременно. Обаче, това се случва или сутрин, или вечер.

В първия момент след появата на пилетата, женските и мъжките ги хранят с мека храна. Родители По-трудни храни (например охлюви, бръмбари, скакалци, големи гъсеници и др.), Родителите започват да отглеждат пилетата си, докато растат. След двадесет и едно до двадесет и три дни, пилетата вече могат да напуснат гнездото. Вярно е, че прекарват около два дни, когато осигуряват родителите си. Интересно е, че родителите използват всякакви трикове, за да примамят много изплашените си потомци от гнездото. Такива трикове включват например факта, че женското и мъжкото се въртят в непосредствена близост до гнездото с храна, опитвайки се да примами пилетата.

Старчетата са всеядни птици. Те ядат растителна и животинска храна. В началото на пролетта, обектите на лов на обикновени скорци са земни червеи. Последните след зимата се избират до повърхността на земята. В допълнение, пакетите през пролетта събират зимуващи насекоми в скритите места. Когато слънцето започне да се затопля по-горещо, обикновените грабливи плячка обитават различни насекоми. Това са гъсеници и пеперуди, паяци и скакалци. По отношение на растителната храна, диетата на изпотяване включва по-специално плодове и семена от различни растения (сливи, плодове, круши и ябълки, череши).Ако изведнъж се окаже, че плодът е защитен от твърда кожа или черупка, тогава бутилките намират изход. Те слагат човката в малка дупка и след това започват да я разкриват тайно. Този метод помага да се отвори съдържанието. Обикновените скорци могат да причинят значителни вреди на лозята и зърнените култури.

Птиците са изобретени по някаква причина.

Лицето отдавна е търсило взаимоотношения със скорци, което се дължи на факта, че кошерите са в състояние да унищожат вредните насекоми (например в градините). Ето защо хората измислиха идеята да избият специални къщи за куфари.

скорци

Розовите скорци са роднини на обикновен скорец.

Розовият старши принадлежи към семейството на стадото. Някои изследователи ги смятат за отделен вид. Повечето от авторите се отнасят за розовите скорци като най-често срещаните в семейството на старците семейство скорци. На външен вид, розовият стар, по-скоро изглежда като гарван, а не като шпак. В розовото старче, в сравнение с обикновения скорец, човката е много по-дебела и по-къса (дължината му варира от двадесет и два до двадесет и шест сантиметра). Мястото за гнездене на розовото старче е югоизточната част на Европа и Централна Азия. В Русия розовото старче се среща на юг от Сибир и Кавказ. Розовият стар е малка птица. Дължината на тялото варира от деветнадесет до двадесет сантиметра, а разстоянието на крилата е средно тринадесет сантиметра. Теглото на розовото старче варира от петдесет и девет до деветдесет грама. Розовите скорци са снабдени с кичур, който се състои от удължени пера и се намира на гърба на главата. Горната линия е по-изразена при мъжете от розовото старче.

Наличието на вода наблизо е предпоставка за розово гнездо.

В периода на гнездене, тези птици живеят главно в пустинни и полу-пустинни равнини, както и в степите. Това са териториите, богати на храна. Диетата на розовите градуи включва различни скакалци. с изключение на наличието на основи за пиене и хранене, необходимо условие за изграждането на гнездо от розов старши е наличието на сгради с ниши, изкуствени къщички, скални скали или стръмни брегове на водни тела. Интересно е, че розовите градуи могат да летят всеки ден на много големи разстояния (до десет километра). По време на зимните полети, розовите градинки се събират в големи стада в района на лозя, овощни градини. Розовите градуи нямат нищо против да се хранят с овощни дървета. Розовият старши порода, образува колонии, но през останалото време живее в пакети.

Розов стар е публична птица.

Розовата старче се храни с големи опаковки, същото се движи от място на място. Розовият старши също спи в групи и гнезда в цели колонии. По принцип поведението му в много отношения прилича на поведението на шпака. Розовото старче също работи, докато всичко се измива и гледа. През лятото едно стадо от розови грабливи птици може да включва няколко десетки или няколкостотин птици. През зимата опаковката се увеличава допълнително. Неговият брой често достига десетки хиляди хора. Nest розови скорци обикновено близо един до друг. На едно място се случва, че пет до шест двойки птици са групирани заедно. Розовите скорци са по-мобилни от обикновените скорци. Всеки ден те могат да летят на значителни разстояния. В този случай те могат да се видят на едно място повече от веднъж. Друга разлика между розовите грабливи и обикновените е, че първите не показват агресия към други птици. Често те дори се смесват в смесени опаковки с тях.

Размножителният сезон за розови кошарки зависи от наличието на хранителни ресурси.

За възпроизвеждането на розови грабливи корени, незаменимо условие е изобилието на територията на номадски скакалци. Ето защо размножителният сезон за тези птици е много кратък. По правило започва в средата на май и завършва в началото на юли. Времето може да доведе до промени в границите на този период.Колонии от розови грабливи се разпадат веднага след като повечето пилета започват да летят. Има моменти, когато родителите напускат гнездото си, което още не е годно за полет в гнездото и лети. Освен това, розовите кошери оставят гнездови територии и в случай, че фуражната база е изчерпана.

Розовите скорци се хранят с големи стада. Това се случва на територия “богата” с насекоми, със значителна част от улова, уловена от розови кошари, директно върху повърхността на Земята. Диетите на храната им включват предимно различни ортоперери, и по-специално скакалците. Поради факта, че розовото старче е непосредствено след скакалци, тази птица се смята за много полезна в районите, които са подложени на атаки. Както се вижда от Гринченко, диетата на розовите градуи по време на размножителния сезон е 70-100% от храната от животински произход. В периода от май до юли животновъдите се хранят с ортопетни (62% от общата диета), а също така ядат мравки, въшки, мъти, бръмбари, земни мекотели и цикади. Когато размножителният сезон свърши, растителната храна е по-предпочитана за розовите градуи. Това е времето, когато стадата от скорбяла летят до територии, богати на храсти и овощни дървета. През този период диетата на розовите градуи включва плодове от черница, малини, череши, смокини, кайсии, грозде. Тези птици не отхвърлят семената на някои растения и нектара на някои цветя. В този случай розовите градинки често не се възползват (както в случая на скакалци), а напротив, значителна вреда на овощните дървета. В Индия розовите графове причиняват щети на оризовите полета. Интересно е, че сред розовите градинки, никога не се води борба за правото на собствена плячка. Напротив, хората, които са го открили, използвайки звукови сигнали, информират всички членове на пакета за това.

Сивият стар е песен от семейството на скорбяла. Сивият стар колонизира територията на Източна Азия. Тя може да се намери на територията на Русия. Говорим за Далечния Изток и Трансбайка. Сивата старче е малка птица. Дължината на тялото му варира от двадесет до двадесет и три сантиметра.

Сивата скорец има сив цвят на опашката.

За тази птица са характерни пушената сива или кафява опашка на горната част на тялото, светло сивото перо на горната част на корема, корема и гърдите. Понякога изключения са перата на главата, които могат да бъдат или черно-кафяви с бели pestrinami, и най-вече бели. На бузите на сивите скорци стоят буци от бели пера. Сивите скопеци са надарени с кафяв ирис на очите. Чокът на тези птици има жълто-оранжев цвят и е надарен с тъмно край. Женските сиви скорци имат по-леко перо от мъжете.

скорци

Сивата старче е птица за училище.

Гнезда в колонии. Прекарва нощта и се храни в групи. През деня, стадата от сиви скорци включват, по правило, не повече от тридесет индивида. Вярно е, че понякога можете да срещнете стадо от тези птици, наброяващи до сто души. Лятото през нощта може да обедини група от сиви скорци, които включват до хиляда птици. През зимата до петдесет хиляди сиви скорци могат да се групират в нощувки.

В един размножителен сезон, сивите яйчени главорези обикновено имат две яйца.

По време на периода на гнездене тези птици се заселват в колонии. Броят на двойките сиви скорци във всяка колония достига тридесет. Гнездата по правило се заселват в къщи за птици, под покриви на сгради или в кухини на дървета. Отвътре гнездото е облицовано с пера от други птици и суха трева. Първият съединител на яйцата се среща почти по едно и също време в цялата популация. Броят на яйцата в първата зидария варира от две до десет парчета (но обикновено пет). Яйцата имат син цвят и не са надарени с потапяне. Инкубационният период е приблизително дванадесет до тринадесет дни. При излюпването на яйца вземат участие както женската, така и мъжката от сивия грах. Въпреки това, женската е в гнездото по-голямата част от времето.Небето от сиви скорци се ражда напълно безпомощна и гола. В първите дни от живота само мъжът се занимава с хранене на пилета. Първият полет на пилета обикновено се извършва на двадесет и първия или двадесет и втория ден от живота им.

Приемането на храна на сивите скорци включва както растителна, така и храна за животни. Вярно е, че с наличието и на двете, другите сиви грабливи все още предпочитат храната от животински произход. Тези птици ядат различни насекоми. Този мол щурци, червеи, бръмбари и техните ларви, мравки, гъсеници и други. Освен това, сиви врани ловни обекти често стават жаби, гущери и ракообразни. Диетата на сивите стафиди включва плодове от черница, ягоди, череши. През зимата птиците консумират плодове от персийски люляк, ориенталска раица, камфор, лаврово дърво.

Add a Comment