Най-големите птици

Птиците са истинските майстори на тялото. Възможността за полет обаче налага ограничение на размера на тези пернати същества. Вярно е, че птиците без полета успяха да увеличат масата си. Смята се, че някои от изчезналите нелетящи птици дори тежат 300-400 кг.

В този индикатор остават и останалите птеродактили, които имат маса от 250 кг. Въпреки това, за да се вдигне тежко тяло във въздуха, разтягането на крилата се изискваше до 15 метра. Днес размерът и теглото на птиците стават по-скромни. За най-големите представители на този клас и ще бъдат обсъдени. Това ще вземе предвид както размера, така и теглото на птицата.

Най-големите птици

Имперският пингвин.

От цялото семейство пингвини, това е най-големият род. Мъжките могат да достигнат височина 122 см и тежат до 40-45 кг. В допълнение, мускулната маса на тази птица е най-голямата от всички птици, тя се постига чрез гърдата. Птицата има черно перо на гърба и на гърдите – бяло. Той помага да се скрие във водата от враговете. За пръв път хората научиха за такива пингвини по време на експедицията на Bellingshausen през 1819-1822. Големи птици живеят в лед около Антарктида, но могат да отидат и в южната част на континента, за да се сплотят и инкубация на потомството. Общо учените са преброили 38 колонии от императорския пингвин, като общият им брой е около 300 хиляди. Тази морска птица намира храната си в океана. В този император пингвините ловува в групи. Ловуване на риба и крил, птиците плуват със скорост от 3-6 км / ч и могат да се гмуркат на дълбочина до 500 метра. Под водата тези пингвини могат да бъдат до 15 минути. В птиците има малко естествени врагове, в резултат на което те могат да живеят до 25 години.

Най-големите птици

Морският орел на Стеллер. Тази голяма птица принадлежи към семейството на ястреби. Живее в крайбрежните райони на североизточна Азия. Общата дължина на орела е 1,1 метра, а разстоянието на крилата му е 2,5 метра. Той тежи 7,5-9 кг. Цветът на птицата е тъмно-кафяв с импрегниране на бял цвят. Морските орли на Стелър ядат риба, понякога дребни бозайници и мърля се превръщат в плячка. Птицата изгражда гнездата си близо до морето, на дървета, високо от земята. Масов неорганизиран туризъм застрашава гнездовите места на морския орел. В резултат броят на видовете намалява до 7500 индивида. Днес морският орел на Стеллер е включен в червената книга, защитена от държавата.

Най-големите птици

Drofa. Външният му вид, тази птица е малко като щраус. Едва сега самолетът може да лети, като е най-тежкият от всички летящи представители на своя клас. Пътуването може да се открие в степите и полу-пустините на Евразия. Мъжете имат размери, сравними с пуйките, истината, тежат много повече. Теглото на мъжете достига до 20 кг, с дължина 105-110 см. Крилата също са дълги и широки, диапазонът е 190-260 см. Това позволява на бюста да мастерира въздушни течения. Но тежкото тяло не позволява незабавен излет, той лети като тежък самолет. Птицата обикновено се движи срещу вятъра и се издига. Дрофа предпочита бавно да се движи на земята. Тези птици предпочитат да се отклоняват в малки стада от същия пол. Бюстурите се хранят както с растения, така и с насекоми. Сред естествените врагове на птиците – хищни птици, както и лисица, вълк. Обезлесяването от горите на горите послужи като стимул за увеличаване на популацията на птици, но скоро хората започнаха да унищожават този вид. Общо има около 50 000 бургери, останали в природата, половината от които в Испания.

Най-големите птици

Крейн. Тази птица е популярна любима, за нея са съставени много песни и приказки. Кранове имат широк обхват на обитаване, те могат да бъдат намерени в Азия, Европа, Австралия и Северна Америка. Въпреки това, всички видове от тази птица неизменно се свързват с вода и влажни зони. Това разпределение се дължи на дългото наследство на рода, което вече е на няколко милиона години. Растежът на крановете може да достигне 180-190 см и тежат 8-9 кг. В този случай размахването на крилата на горда птица достига 2 метра. Кранове са всеядни, ядат както растения, така и животни.Диетата включва също риба, жаби, змии, насекоми. Гнездата на крановете им обикновено се построяват във вода, набиват се тръстики или блатна трева. В този случай водните лепенки предотвратяват проникването на земните хищници в яйцата. Някои видове кранове са доста малки, което се дължи на човешката дейност.

Най-големите птици

Къдрава пеликан.

Представители на това семейство са сред най-големите водолюбиви птици. Дължината на тялото на възрастните може да достигне 1,8 метра, като се вземе предвид доста голям клюн. Масата на къдрава пеликан достига 14 кг, а размахът на крилата е 2 метра. Името му се дава на пеликана, поради местоположението на гърба на главата и короната на къдрава пера. Тази птица лети добре, може да лети. И във водата пеликанът се чувства страхотно. Но те не могат да се гмуркат, поради специалната структура на лапите. Пеликанът копае рибата, като потапя главата и шията във водата. Ето защо птицата предпочита да живее в плитки води. Пеликаните живеят в постоянни двойки в колония от няколко десетки или 4-5 двойки. Гнездото изгражда птица на плаващ остров или директно в тръстика, женската го прави, мъжкият носи материали. Днес къдравият пеликан е включен в Червената книга. В Евразия в началото на 20-ти век броят на резервоарите, подходящи за живот на видовете, рязко намаля. В резултат на къдрави пеликани в Европа няма повече от хиляда двойки. Ловът е забранен.

Най-големите птици

Черно шия. Тази птица принадлежи към семейството на ястреби. Общата дължина на черното е около метър, а диапазонът от крилата му е до 3 метра. Голяма птица тежи до 12 кг. Черният лешояд е заседнала птица, която живее в подножието на Южна Европа, Северна Африка и Централна Азия. Основната храна за лешоядите е какао. Лешоядите й гледат, висейки високо във въздуха. Намирането на лешояд може да лети на големи разстояния до 400 км на ден. Слабите крака не позволяват на тези птици да носят плячката с тях, така че те са принудени да ядат колкото е възможно повече от кашата, като я открият. Тъй като лешоядите ядат меки тъкани, те са избрали области с мек климат – замразеното месо не им е удобно. Птиците живеят до 50 години. Те изграждат гнездата си на дървета или скали, обикновено не отиват в колонията. В някои народи лешоядите са свещени птици, които се грижат за душите на мъртвите.

Най-големите птици

Лебед. Тези грациозни птици също могат да достигнат значителни размери. Лебедите могат да тежат до 15 кг, а обхватът на крилата им е до 2,5 метра. Растежът на възрастните достига 180 см. Във водата птиците изглеждат грациозни, но на земята къси лапи водят до неудобно ходене. Птиците са развили мускули, благодарение на които всяка година се извършват хиляди километри полети. Лебеди са много красиви птици, които се различават по своята преданост. Както мъжките, така и женските заедно растат поколенията си през първата или втората година от живота си. Лебедите живеят във вода, могат да бъдат езера, естуари и дори блата. Птицата се храни с малки водни растения. Лебедите не могат да се гмуркат, потапят главата с врата и предната част на тялото. Поради малкия брой ловувания, не са забранени лебеди. С появата на студено време тези птици летят на юг доста късно, но се връщат един от първите. В Австралия и Нова Зеландия живеят видовете черни лебеди. Тези птици са малко по-малки и не летят за зимуване.

Най-големите птици

Албатросът. Тази скитаща птица е най-голямата от всички, способна да лети. Кралските албатроси имат рекорден размах на крилата от 3,7 метра. Възрастните птици достигат тегло 11 кг. Въпреки че размерът на тялото не е толкова голям, крилата на албатроса са огромни. Основното местообитание на тези птици е водите около Антарктида. Те гнездят на отдалечени острови. Албатросите са скитници, които са заети с парчета земя в Южния океан. Техният род е доста древен, най-ранните представители са живели преди 12-15 милиона години. Тези птици имат ниска плодовитост и дълъг период на пубертет (6-10 години), но те живеят до 58 години. Това се улеснява от ниската смъртност сред възрастните птици.Главният враг на албатроса е човек, който замърсява природата. Моряците суеверно вярват, че появата на големи бели морски птици предвещава бъдеща буря.

Най-големите птици

. Тези големи безлетни птици са най-големи в Австралия и Нова Гвинея. Името на касовото ястие произлиза от думата “папунян” за “рога”. Факт е, че птиците имат израстък на челото, което сега се нарича шлем. Развитието на възрастни индивиди може да достигне 2 метра и тежат до 50 кг. Въпреки че касовите оръжия не могат да летят, те могат да ускорят до 50 км / ч и да скочат на височина от 1,5 метра. Жена по-голяма и по-светла боядисана. Краката на бягащата птица са много силни, с три пръста и имат остри нокти. Cassowaries живеят в тропически гори, водещи скрит начин на живот. Основната дейност е през нощта. Основната голяма храна на птиците са плодовете, както и гъби, охлюви и дребни насекоми, животни. Няма естествени врагове в касоувъри, но птица дори може да атакува човек, ако се страхува. В резултат на това тази птица е Гинес книгата на рекордите, призната за най-опасната на планетата. Ударите на нейните остри нокти са много опасни и дори могат да доведат до смърт. Тези птици живеят в природата до 19 години, а в плен този период се удвоява. Касауари заради месото, пера и дори ноктите отдавна са били обект на лов и унищожаване. Днес хората започнаха да ги защитават в австралийските национални паркове.

Най-големите птици

щраус.

За коя птица е най-голямата на планетата, всеки знае. Растежът на щраусите достига 2,7 метра и тежи 130 килограма. Природата не е дала на тежките птици способност да летят – те нямат кил, а гръдните мускули са слабо развити. Самите крила са недоразвити. Но благодарение на мощните лапи, щраусите бързо могат да се движат, ускорявайки до 70 км / час. Тази птица живее на сухи, безлични места в Африка и Близкия изток. Обикновено струните се събират в малки стада, често пасат заедно със стадото на зебри или антилопи. Птицата е полигамична и няколко женски живеят с мъжката. По време на брачния период бащата на семейството заема площ от няколко квадратни километра, което отвежда конкурентите от него. Основната храна на големи птици е растенията, но понякога те се хранят с малки животни и дори с мърша. Струповете нямат зъби, така че трябва да поглъщат малки камъни, за да се смила храна. Тази птица също поставя най-големите яйца, които също инкубират мъжката. Те са с тегло до 2 кг и с дължина – 15-21 см. Също така, щраусът има най-големите очи в света на животните, които са по-големи от мозъка. Живите едни и същи африкански щрауси също са доста дълги, до 75 години.

Add a Comment