Митове за мечките

Мечки (латинки Ursclassae) – семейство от бозайници от реда на хищници. Те се различават от другите членове на pspos от по-фин физика. Мечките са всеядни, изкачват се и плуват добре, бягат бързо, могат да издържат и да преминават на къси разстояния на задните си крака. Те имат къса опашка, дълга и дебела козина, както и отлично усещане за мирис и слух. Те ловуват вечер или при изгрев слънце. Обикновено те се страхуват от човек, но те могат да бъдат опасни на места, където са свикнали с хора, особено полярната мечка и мечката. Имунни за пчелни ужилвания. В природата естествените врагове почти нямат.

Митове за мечките

Мечките се появиха преди повече от десет милиона години – в средата на миоцена. Най-известната пещерна мечка, която по това време е живяла в планинските райони на Евразия. Намериха подслон в пещерите (оттам и името). Структурата на зъбите на тези мечки показва, че храната на тяхната храна включва само растителна храна. Размерите на съвременните видове мечки се различават значително, но всички са сходни по вид. С други животни няма да бъдете объркани!

Мечките имат силни челюсти с огромни зъби. На ноктите има нокти. Основният брой мечки е всеяден. Но има и приятни. Например, полярна мечка яде тюлени, а мечка-гъба обича да яде мравки. В семейството на мечките в нашето време има само 7 вида. Разпределителната зона е цялата Евразия, Арктика и Америка. 3 вида мечки – зрели, гъбични и малайски – имат толкова различни характеристики, че и трите принадлежат към различни родове.

Теглото на най-малката възрастен мечка е около 50 килограма. – Това е малайска мечка. С такова тегло, как може да го наречеш малък?

Теглото на най-голямата мечка може да достигне тон.

Това е голям хищник – полярна мечка.

Панда е член на семейството на мечките. Дотогава, до момента, в който беше разгледан. Изследванията, проведени по този въпрос обаче, дадоха всички основания за изолиране на панди в независимо семейство. Сходството между панди и мечките е само външно.

Кафявата мечка е най-известната.

Различни народи го превърнаха в герой в приказките и легендите. Кафявата мечка има доста високо ниво на интелигентност, поради което неговите изпълнения често са включени в цирковата програма. Известно е, че сред другите диви животни психологията на мечката е най-близка до човека. Средно теглото на тази мечка е триста килограма. Има обаче и по-малки индивиди (с тегло от 80 килограма) и по-големи представители (до 800 килограма). Дължината на тялото на кафявите мечки обикновено е около 2,5 метра. Името му се дължи на кафявия цвят на кожата.

Има много разлики между представителите на кафяви мечки.

След като те дори бяха разделени на голям брой независими видове. Но сега всички сортове кафява мечка формират един вид.

Кафявата мечка е собственик на тайгата.

Представители на този вид обитават цялата горска зона на Евразия и Северна Америка. Любимото място за живот на кафява мечка е старата гора с потоци и потоци в нея. За повечето региони на Руската федерация жилището в горите на кафяви мечки се счита за често срещано явление.

Кафявите мечки са оседланени. За разлика от белите. Зад всяко животно е определено парче земя. В нейните граници има специални места, в които мечката намира подслон, храна, лъжи. Тук лесно се намират мечките – начините на най-честите движения на мечките.

Митове за мечките

Кафявата мечка е тромава.

Но само на външен вид. С бързината на движението те са добре – движещите се кафяви мечки бързо – развиват скорости до 55 километра в час. Основната хранителна база на кафявата мечка е растителната храна. • Това може да бъде разнообразие от плодове, коренища от растения, сочни зеленина. За да разнообразят диетата си представители на този вид плячка на риба, ядат насекоми. А през пролетта обектът на лова му може да бъде елен, лос и дива свиня.Това се случва, че кафява мечка с изненадващо търпение седи в мормовете и gophers, чакащи появата им.

Кафявата мечка попада в хибернация. Тя трае от 75 до 195 дни в годината. Те спят в кошарата, която подреждат под падналите дървета. Преди хибернация, кафявите мечки трябва да натрупват достатъчно количество мазнини. Има моменти, когато кафяви мечки не могат да заспят. После обикалят тайгата – залитат – оттам и второто им име – пръчки.

Кафява мечка може да хапе женска заедно с малки.

Май-юни време се носи от мечки. Когато двама мъже се състезават помежду си, случаят често се превръща в борба. Но ето какво е интересно: след командата мъжът вече не иска да знае женската. След като я срещнаха заедно с децата, те могат да ги хапнат.

Кафявата мечка е включена в червената книга.

Неговото положение в тази книга звучи така: “Застрашени видове”. Според грубите оценки броят на всички кафяви мечки е около 200 хил. Души, повечето от които живеят в Русия.

В сравнение с теглото на възрастните, малките са родени напълно трохи. Теглото им е само половин килограм. В светлината те изглеждат слепи (виждат ги само за един месец) и глухи. В продължение на три години малките живеят до майка си, която се грижи за тях.

Старши малки се грижат за по-младите. Обикновено тя-мечка ражда на всеки две години. Високите малки (най-често сестри) често се грижат за по-младите.

Гризовата мечка е една от сортовете на кафявата мечка. Гризлис обитаваше териториите на Северна Америка. Има по-светло оцветяване, което също има сив оттенък. Зеленчукова храна за него се оттегли във фона. Основен източник на храна – лов на копитни животни и улов на риба. На остров Кодиак, който е най-близо до Аляска, живеят най-големият подвид на мечките гризи – някои хора тежат седемстотин килограма.

Митове за мечките

Черната мечка (baribal) се отнася до най-многобройните видове в света. Той уреди горите на Канада и Съединените щати. Теглото на тези мечки достига 150 килограма. Черната мечка е всеядна. В храната на неговата храна включва плодове и листа от растения, насекоми, а понякога малки гръбначни. Мечките на тази мечка се раждат в кошара, теглото им едва достига триста грама. Броят на младите хора варира от един до четири. С появата на пролетта, мечката с бебетата напуска коня. Около година по-късно младите са отделени от майката. В същото време младите жени живеят на територията на майката. И младите мъже са принудени да търсят друго място за себе си. Известно е, че само 15% от младите мъже оцеляват и достигат сексуална зрялост.

Полярна мечка има няколко имена. Първото е полярно, защото живее много близо до Северния полюс. Вторият е военноморски, тъй като тази мечка плува добре.

Белите мечки имат бяла козина. Няколко грешни преценки. Самата козина е безцветна, образувана от няколко безцветни тубула. Само вътрешната повърхност на тези тръби е неравномерна, така че разчупва светлината, отразяваща я под всякакви ъгли – оттук и усещането за бяло.

Видът на полярната мечка се формираше съвсем наскоро. Палеонтолозите приписват появата на полярни мечки до 250 000 години.

Полярната мечка произхожда от същия предшественик като кафявото.

Само полярната мечка се адаптира към живота в тежки условия сред леда. Населението на полярните мечки не е многобройно, поради което този вид е включен в Червената книга.

distribution Разпределителната зона на полярната мечка е ограничена до Арктика.

Обитава територията на 88 градуса северна ширина, най-често се намира между ледниците и айсбергите. Отделните лица могат да се видят на повече от сто километра от земята. Полярните мечки напълно плуват, без абсолютно никаква почивка, могат да плуват до шестдесет мили.

Полярната мечка е хищник. При хищничество той се специализира. Тя лови морски зайци, пръстеновидни уплътнения и дори моржове.В търпение и не можете да откажете! Полярна мечка може да бъде дълго време в дишащите дупки на пломбите и, когато се появят, да ги атакува. Но времето си заслужава. В края на краищата, тюлените мазнини и кожата им са любимото ястие на полярните мечки. Интересно е, че полярната мечка може да яде само такова количество храна само за един час, масата на която е 10% от теглото на самата мечка.

Митове за мечките

Полярната мечка често се скита.

Всъщност той извършва сезонни миграции, които отнемат много време.

Бременността на бялата мечка продължава до 250 дни. Интересното е, че полярният мечи гон попада в първите месеци на пролетта и оплоденото яйце “чака” мечката да достигне сушата (това се случва през есента) – до този момент развитието й е спряно.

Полярните мечки имат “домове за майчинство”.

Ражданията се срещат на строго определени места – тук полярните мечки изграждат снежни кътове в снега. Бебетата (с тегло до 800 грама) се раждат между януари и април.

Полярните мечки имат относително кратка хибернация.

Средно, два месеца. Да, и хибернация, може да се нарече с малко разтягане. Полярните мечки не попадат в пълна изтръпване, мечката може да се събуди, да наблюдава какво се случва в коня, да оближе бебетата си.

Полярните мечки са общителни.

Те често могат да бъдат намерени играят, те са приятелски настроени един към друг. Общностите не образуват полярни мечки.

Хималайската мечка (известен още като бяло гърди и Ussuri) е сравнително малка.

Мъжете тежат средно 130 килограма, женски – 70 килограма. Тези мечки имат забележими широки и дълги уши. Едно от имената на хималайската мечка се дължи на наличието на светло петно ​​на гърдите. Останалата част от козината е черна и леко лъскава. В Русия тези мечки живеят в Далечния изток, с желание да се заселят в речните долини.

Хималайската мечка прави “месни гнезда”. Това са гънките на клоните, които остават след изкачването на тези мечки през дърветата. Тук те намират плод. В храната са жълъди, борови ядки, черешови плодове, както и стъбла от растения. Понякога добавя към диетата си различни насекоми.

Хималайските мечки имат много общо с дърветата.

В допълнение към яденето на плодовете си, те подреждат в кухините на приютите, използват короната на дърветата, за да предпазят малките. В случай на опасност, жената избутва малките си и тя приближава вниманието на врага малко по-далеч от тях.

Малайската мечка има същото бяло петно ​​на гърдите като хималайската мечка.

Малайката мечка живее в тропическите гори на Югоизточна Азия. Той има гладка коса на гърдите си – светло петно. Тази мечка е всеядна: диетата й включва както растителни храни (плодове и листа), така и животни (насекоми, влечуги, както и дребни бозайници и птици).

Мечка-гъба почти 2 пъти по-голяма от Малайзия.

Да, и е покрит с по-дебел и по-дълъг палто. Живее в тропиците на Индия и Цейлон. Най-любимата му храна са насекоми мравки и термити. Той не отказва от колата, той яде вегетарианска храна. В тази мечка, устните имат способността да протягат тръба – така че е по-удобно за тях да “ловуват” за мравки. Именно поради тази особеност мечката получи името си – гъбата. Бастуна с малки (обикновено бебе един или два) живеят заедно в продължение на две или три години. Spectacled Bear е единственият представител на семейството, живеещо в Южна Америка. Името идваше от бели кръгове около очите. Това е много неравна мечка. Теглото на мъжките може да достигне до 140 килограма. Има зрели мечка предимно в планинските гори. Основната храна е зеленчукова.

Add a Comment