кенгуру

Kangaroo

(Macropodinae) – подсемейство от бозайници от вируса. Дължина на тялото от 30 до 160 см, опашката – от 30 до 110 см, претегля кенгуру от 2 до 70 кг. 11 рода, обединяващи около 40 вида. Разпространява се в Австралия, на островите Нова Гвинея, Тасмания, в Архипелага Бисмарк. Повечето видове са земни форми; Те живеят в равнини, обрасли с гъста трева и храсти. Някои от тях са приспособени да катерят дървета, други живеят на скалисти места.

здрач животни; обикновено държани в групи, много внимателни. Зеленчуци, но някои ядат червеи и насекоми. Те се умножават веднъж годишно. Бременността е много кратка – 30-40 дни. Да се ​​роди 1-2 недоразвити малки (в гигантски кенгуру, дължината на тялото на малката е около 3 см) и се излюпват в чанта за 6-8 месеца. Първите месеци на малкото са плътно прикрепени към зърното и млякото периодично се инжектира в устата му.

кенгуру

Броят на кенгурута е много различен. Големите видове са силно унищожени, някои от тях са многобройни. При висока концентрация, кенгурута могат да повредят пасищата, някои видове унищожават земеделските култури. Обект на риболова (използвайте ценна кожа и месо). Кенгурута се хващат за зоологически градини, където се размножават добре.

За първи път кенгурута са описани от Джеймс Кук.

В това отношение има много широко разпространена легендата, че въпросът за изследователя: “Що за животно,” местен племенен лидер каза: “Аз не разбирам”, че Кук прозвуча като “кенгуру”. Въпреки това, има и друг вариант да получите името на легендарния австралийски скок – смята се, че думата “gangurru” означава в аборигенското език Североизточна Австралия самото животно директно.

Има много разновидности на кенгурута в света. • Приблизително 60 вида от тези животни са идентифицирани. Най-големите кенгура – червени или сиви, може да тежи до 90 кг (външна или вътрешна винаги е по-голям, така че ограничението на теглото, има смисъл да го определи точно), най-малкият – около 1 кг (женски).

Кенгуру е единственото голямо звяр, което се движи със скокове.

Той е подпомогнат от силни, мускулести крака с еластични ахилесови сухожилия, действащи като извори по време на скока, и дълга, мощна опашка, пригодена да поддържа баланс по време на скокообразното движение. Стандартният скачащ кенгуру прави в рамките на 12 метра дължина и 3 на височина. Напълно носейки тежестта на тялото си на опашката, кенгуруто с помощта на освободените задни крака може да се бие с опонента си.

Кенгуру живее в австралийски храст.

Можете да ги видите и на плажовете или в планините. Кенгурута като цяло са много разпространени в дивата природа. Следобед те обичат да почиват на сенчести места, а през нощта да бъдат активни. Този навик, между другото, често се превръща в причина за злополуки на крайградски австралийски пътища, където сляпо от ярките светлини на кенгурните фарове могат лесно да се сблъскат с преминаваща кола. Специален вид дърво кенгуру се приспособи към лазанята в дърветата.

Кенгуру може да развие голяма скорост. Така че най-големите червени кенгура, които обикновено се движат със скорост от 20 км / ч, могат при необходимост да преодолеят кратки разстояния при скорост от 70 км / ч.

Кенгуру не живее дълго.

Около 9-18 години, въпреки че са известни случаи, когато отделни животни оцеляват до 30 години.

кенгуру

Всички кенгуру имат чанти. – Не, има торби само за женски. Мъжките кенгуру нямат чанта.

Кенгурута могат да се движат напред. За да се върнат назад, те се предотвратяват от голяма опашка и необичайна форма на задните крака.

Кенгурута живеят в стада.

Ако е така, можете да назовете малка група от мъжки и няколко женски.

Кенгурата е животински тревопас. По същество те се хранят с листа, трева и млади корени, които изкопават с предните си крака, като ръце. Кенгурута от мускусни плъхове също ядат насекоми и червеи.

Кенгуру е много пламенен. Те се опитват да не се доближават до самия човек, а не да ги оставят да се приближават до себе си.По-малко страшни могат да бъдат наречени животни, подхранвани от туристите, а най-приятелски в този списък ще бъдат лицата, живеещи в специални убежища за диви животни.

Женските кенгури са постоянно бременни.

Веднага кенгуровата бременност трае около един месец, след което кенгурута все още е в чантата около 9 месеца, понякога излиза.

Кенгуру се ражда няколко седмици след зачеването.

Това се прави от женския кенгур в седнало положение, бутайки опашката между краката. Малката е родена много малко (не повече от 25 грама) и набира допълнителни сили в торбата на майка си, където тя пълзи веднага след раждането. Там той намира изключително питателна и, която е много важна за все още неформалната си имунна система, антибактериално мляко.

Женските кенгури могат да разграничат два вида мляко. Това се случва, защото има две бебета в чантата от кенгуру: едната е новородено, а втората е почти възрастен.

Кенгурът, излязъл от торбата, може да умре. Всъщност това се отнася само за най-малкия, все още неформирано кенгуру, което не може да живее извън защитната и хранителна среда на тялото на майката. Кенгуриат на няколко месеца може да напусне спестяващата чанта.

Кенгурута не се хибернират.

Чиста истина.

кенгуру

Месото от кенгуру може да се консумира. Смята се, че това е кенгуру, което е служило като основен източник на месо за аборигените на Австралия през последните 60 000 години. В момента редица австралийски учени, позовавайки се на малкото количество вредни газове, издаден от кенгуру в процеса на живота, предлага да ги замени в хранителната верига всичко познато, но изключително вредни, крави и овце. Всъщност производството на кенгуро месо в съвременната история датира от 1994 г., когато активното снабдяване с кенгуро месо от Австралия дойде на европейския пазар.

Кенгуру е опасност за хората.

принцип, кенгура и достатъчно срамежлив, за да се опита човек да не се приближава дори и от близко разстояние, но преди няколко години, случаите са били регистрирани, когато зверски кенгуру удави кучета и нападнати хора, предимно жени. Най-често причината за гнева на животните се нарича обикновен глад в сухите райони на Австралия.

Add a Comment