фламинго

Фламинго (лат Phoenicopterclassae.) – само в звеното flaminogoobraznyh семейство от птици, покрити с дълги, тънки крака и гъвкава шия, голям извит клюн надолу, възбудена плочи език и чиито челюсти му помогне да филтрирате храна, произведена от вода и кал. Гръбният пръст на лапите е слабо развит или изобщо няма; Предните пръсти формират плуваща мембрана.

фламинго

Птиците на птиците са меки и хлабави, липсват по главата на окото, юзда и брадичка. Опашката е къса. Той включва шест вида: фънинг на Анди, червено фламинго, малък фламинго, обикновен фламинго, чилийски фламинго и фламинго Джеймс.

дължина на птица възрастен тяло е от 105 (чилийски фламинго) – 110 (фламинго червено) до 130 cm (фламинго розово), мас – 3,5 – 4,5 кг. Разпространява се в Югозападна Европа, Африка, Югозападна Азия, Централна и Южна Северна Америка. Птичи птици, гнездени в колонии (понякога в десетки хиляди индивиди) на плитки морски брегове и солни езера.

Всички фламинго са розови.

Това е само в песните … Всъщност, цветът на пера на пламъка варира от бяло до червено и дори червено. Някъде по средата, разбира се, има розов нюанс, присъщ на най-големия вид фламинго – розово фламинго. Краищата на фламинго крилете са черни. Мъжките и женските са боядисани по същия начин. Степента на яркост на перата зависи от каротеноида – веществото, което влиза в тялото на птицата с храна. Птиците, които живеят в плен, както и младите хора, получаващи недостатъчен брой каротеноиди, имат бял цвят пера. За да се запази цветът на фламинго в плен, те се хранят не само с морски дарове, но и с моркови.

Фламингоните живеят на юг.

В Югоизточна (Южен Афганистан) и Централна Азия (Северозападна Индия), Африка (езера на Кения, Южна Тунис, Мароко, Мавритания северната, на островите Кабо Верде), Южна (Андите фламинго) и Централна Америка (в червено и Чилийски фламинго). Колония на розово фламинго намерени в Сардиния и Южна Франция (Камарг природен резерват, в устието на река Рона) и Испания (Las Marismas).

фламинго

Фламинготата живеят в колонии. Достатъчно голям: в една колония понякога може да броим до един милион птици. Фламинго се установяват на брега на малки езера, плитки води, лагуни, а не против и толкова близо до които няма да живеят всякакви други животни, например, имат много солени или алкални езера. Интересно е също така, че фламингоните живеят не само в равнините, но и високо в планините – например в Андите.

Преди да се хвърлят, фламинготата тичат по водата.

Това е така, обикновено дължината на бягането е 5-6 метра и пада върху плитка вода. В небето фламингото лети под формата на кръст, като разтяга врата и краката си.

Flamingos стоят на един крак, защото в този момент те затоплят друг.

фламинго крака дълги пера на тях там, съответно, и топлината от повърхността, особено при ветровито време, отива много бързо. Тя е за запазване на топлината и фламинго стои на един крак, още повече, че такава поза, поради спецификата на физиологичен фламинго крака, не е за птиците никакви проблеми.

Фламингоните ядат риба.

В действителност, те се хранят другите водни организми храна: водорасли, семена от водни растения, ларви на насекоми и дребни ракообразни (планктонни ракообразни), които само снабдяват организма с фламинго каротеноидите. В случай на липса на храна в местата на пребиваване, фламинго може да лети за него в рамките на 30-50 километра до други езера. Процесът на усвояване на храната фламинго изглежда доста интересно: гмурва птици се отправят горния клюн във водните измества от крак на крак, като по този начин се изпълнява водата с възможно храна покрай човката, филтриране, годни и негодни за консумация. Flamingos се хранят по всяко време на деня и независимо от метеорологичните условия.

фламинго

Фламингота изграждат гнезда на мрамор.

В това са ангажирани мъжки фламинго.Гнездата имат формата на конична колона с отрязан връх и табла с вдлъбнатини под формата на купа отгоре. За разлика от гнездата на други птици, гнездата на пламъка са голи – те не съдържат трева или друга затопляща растителност. Размерът на гнездото е от 10 до 60 см, диаметърът в основата е 40-50 см. В гнездото обикновено има от 1 до 3 яйца с маслинено-зелен цвят. Flamingo гнезда са разположени един до друг, обикновено на разстояние от 50 до 80 cm. Бъдещите родители седнали на гнездото с краката си вдигнати, и стават от него, почивка клюн си в земята и след това изправяне на краката.

Flamingos хранят пилетата със специална течност. Малко

, птица “мляко”, състоящ се от специални жлези на долната част на хранопровода и търбуха, полусмляната ракообразни и водорасли. Хранителната стойност на тази течност е доста сравнима с тази на млякото от бозайници. Малките фламинго се хранят с птиче мляко през първите два месеца от живота си и отглеждат човката за самохранене.

Световното намаляване на фламингото доведе до нормално бракониерство. – И разрухата на гнездата на красивите мъже с розови коси. Един от видовете фламинго-фламинго Джеймс, населяващи боливийските и северно-аржентинските Анди, като цяло е смятан за изчезнал в началото на миналия век, открива го едва през 1957 г. В момента фламинго са изброени в Червените книги на много страни, включително Червената книга на Международния съюз за опазване на природата.

Add a Comment