ехидна

Ехидна е представител на отрязването на монотреми (заедно с ехидна, това включва и площадката). Лицата от семейство echidna са бозайници от яйцеклетки. Това семейство се състои само от два рода: рода Echidne и рода proehidne. Habitat – Австралия, островите на новата Гвинея и Тасмания. Те предпочитат да се установят райони, характеризиращи се с умерен или сух климат. В същото време те изграждат домовете си в паркове, степни площи или гори. Охлювите са сухоземни животни, дължината им е осемдесет сантиметра и теглото достига десет килограма. При термитите и мравките в хранителните продукти. Предната част на главата е опъната, образува “клюн”, леко се преобръща и заема почти половината от дължината на главата. Очите са малки. Въпреки че тези животни се характеризират със забавено време, обаче, те плуват добре. Ехидна няма толкова много естествени врагове, които, разбира се, се дължат на изобилието от игли.

е Echidna ноктите са приспособени да изпълняват различни задачи. Например, на предните лапи пръстите на ехидната са снабдени с извити нокти, така че е необходимо тези животни да извличат хранителни гнезда на термити и ангели. Най-дългият нокът на задните лапи работи като гребен.

Охлювите имат дълъг език.

Дълги и лепкави. Дължината му варира от петнадесет до двадесет и пет сантиметра. Тези характеристики на езика на ехидна ги служат за търсене и извличане на храна. След разрушаването на мравуняка езикът се използва, в задната част на която има голям брой денички. Те, заедно с твърдите палатинови гънки, смилат входящата храна.

ехидна

Дебелата кожа на усойницата е покрита с игли. Иглата, чиято дължина достига до десет сантиметра, са модифицирани косми. Само коремът е освободен от игли. Иглите са средство за защита. Така че, при възможна опасност, тези животни са погребани, само иглите са видими на повърхността на земята.

Echids не живеят в общностите.

Всеки човек от това семейство защитава собствената си територия (върху него, ехидна лов). Те винаги са предпазливи и бавни. Те живеят отделно и тайно. Като убежища се използват дупки, гниещи пънове и трупи, разнообразие от гъсталаци. Ехидна е много рядко срещана през деня – те са активни главно през нощта.

Ековете имат остър поглед. Тези животни могат да забележат най-малките движения в най-близкия квартал. В случай на заплаха, те незабавно се затварят в гъсталаци, сред пукнатини (или просто се забиват в земята или пясък).

С появата на пролетта, зърната започват размножителния си сезон.

След чифтосването, женската оставя само едно яйце, което след това се поставя в специално разработена торба на корема. Около две седмици женската носи яйце, за още три месеца – най-младият. Той консумира млякото на майка си – и трае около шест месеца, дори след промяната на “жизненото пространство” – той се приближава към гърба на майка си.

ехидна

Ловът за ехидна е забранен навсякъде. Това се дължи на факта, че голям брой ехидни индивиди бяха унищожени от австралийски аборигени (заради иглите и месото). За да спасят тези животни, на тях е забранено ловът. Международната червена книга включва кратко ухапана ехидна и дългосрочна ехидна.

Add a Comment