елен

Deer

, живеещи в нашето време, образуват група животни, която включва около четиридесет вида. Появата на елени варира значително. Например благородният елен, чийто размер е огромен, и много малък елени са съвсем различни. Роговете на елените са оформени при специални израстъци на челната кост, не са сравними с рога на други животни. Само мъжете имат рога. Изключение е женското еленче.

Най-малкият елен тежи около два килограма. – И растежът му не надвишава двадесет и пет сантиметра. Неговото научно име е малка. Зоолозите го наричат ​​елени. Сред елен, “гигант” е африкански елени – теглото му може да достигне петнадесет килограма.

Оленки нямат рога. Но те имат големи зъби, толкова големи, че те изпъкват навън! По принцип сърните са най-примитивните сред всички преживни животни. Между другото, те са най-древните в тази група. Денят на елените се извършва в кухини! Тези кухини на елените се издигат малко над земята. Те се хранят само през нощта. Африканските еленчета живеят във влажни места и азиатците живеят на сухи места.

Оленки са много внимателни. Ето защо рядко се срещат в гората. Ако случайно еленът е до човек, той изчезва в гъсталака за един миг и чака човек да напусне това място. Защитава елените и покровителствата на оцветяването – затова и на поляните е трудно да ги открием. И ако вземете предвид и факта, че еленът може да стои неподвижен дълго време, се оказва, че човек трябва да ходи с голяма грижа за своите местообитания.

Елен може да причини разкъсани рани на противника си.

Да, това сладко и кротко (с някакво) животно има дълги зъби. В никакъв случай не може да бъде изгладено, тъй като едно спокойно животно в този случай веднага ще се превърне в звяр. Оленки плува добре и се гмурва. Ако има вода наблизо, тази способност на елените е друг вид бягство от преследвачите. Диетата на Оленков включва не само растителна храна. Те ядат както насекоми, така и раци, малки риби, яйца от птици и дори самите птици. Факт е, че въпреки че тези животни са свързани с преживни животни, стомахът им се състои от три камери – храносмилателната система не е достатъчно приспособена да смила голям брой растителни храни само.

Kabarga е една от преходните форми от елени до елени.

Кабарга е примитивен елени. Индивидите на този вид еленчета живеят в планините Altai и Sayan и обитават планините на Сибир и Далечния изток. Мъстуната е още по-близо до елен, само по-голям. Десет десет зъба излизат на десет сантиметра. Основата на храненето е гъсти лишеи, поради което тези елени предпочитат да се заселят в смърчови гори на югоизточните склонове на планините. Мъковите елени не живеят в стада.

Мускулите са умело спасени от опасност.

Ако звярът или ловецът ги преследват, еленът на мускуса просто заглъхва пътеката. Те го правят по един много оригинален начин: първо текат напред, после, сякаш стъпват на собствените си пътеки, те се връщат и скачат някъде настрани. И мускусовите пръчки скачат майсторски! Ако такива маневри не им помагат да избягат от преследването, тези елени бързо се изкачват по планините, а на такива стъпала дори вълците не могат да се издигнат.

Причината за унищожаването на елените от мускуса е притежанието на тази еленна мускулна торба.

Намира се в мъжкото тяло на корема и включва около четиридесет грама мускус. Необходимо е еленът да маркира територията на привличането на женските. Хората се нуждаят от нея за медицина (в Китай), тя се използва и за запазване на парфюма. Известно е за съществуването на джамия на изток, която е построена в далечния четиринадесети век. Така че в строителните материали просто включете мускуса. Ароматът на храма е оцелял и до днес.Въпреки че тези елени имат много естествени врагове като рис, вълк, лисица, враг номер едно остава човек, за когото е най-ценният трофей.

Външният елен изглежда наподобяващ мускус. Те също така нямат рога. Само вода елен (както може да се види по име) живеят по бреговете на водни тела: езера, реки и дори блата. Те обитават територията на Източен Китай.

Muntjak е единственият представител на елен, който има както зъби, така и рога. Последните обаче все още нямат свойствата на конвенционално оръжие. Тези елени живеят на територията на Югоизточна Азия.

Еленът често пуска рогата си. Те правят това всяка година. Всяка година еленът заменя рогата, а новият никога не повтаря очертанията на старата. Времето на изхвърляне на старите рога е в края на периода на чифтосване.

® Deer имат най-разклоняващите се рога в основата си.

Малките еленчета се раждат с малки и прости рога, с появата на индивиди на рога се появяват издънки, а старите рога отново стават по-прости.

Новите рога растат с невероятна скорост.

По-точно: един сантиметър на ден. Всеки път, когато се образуват от хрущялна тъкан. Интересно е, че новородените рога се различават с топлината и мекотата си. Младите рога дори усещат ухапвания от насекоми. Заради тяхната чувствителност еленът е много защитен от новите рога.

Благородният елен е типичен представител на благородния елени.

От древни времена населява Евразия, Северна Америка и Северна Африка. В наше време учените имат от 15 до 18 подвида червен елен, лицето на всеки от които е много различно от другите. Тези елени живеят в горите (от юга на таигата на север от субтропичните гори) и в планините (от алпийски поляни до подножието на планината).

Европейският благороден елен е много непретенциозен в храната. Диетата им включва кората на дърветата, боровинките, лишеите. Много обичам пресни билки, гъби, диви ябълки, жълъди, кестени и др.

В периода на чифтосване еленът “създава хареми”. Това са стада, които включват само един мъж и три до двадесет женски. По време на сравнителния сезон много често можете да чуете рева на мъж при изгрев.

Малките деца са родени в “уединено място”.

Те се раждат спокойно. Първата седмица от живота еленът се извършва с малко или никакво движение. Да, и майката идва с тях само за хранене – през останалото време ходи близо до малките. Но вече във втората или третата седмица еленът започва да следва майката, а в рамките на един месец – независимо залепване на тревата. През втората година от живота младите мъже израстват в прости рога.

Розите са най-малкият европейски елени. Те получиха името поради косообразната подредба на учениците. Тези елени имат късо тяло, на главата са разположени вертикално рога, които имат от три до пет кълнове.

Ерите имат много естествени врагове. Те включват рис, вълци, лисици. Първата седмица от живота на сърна е била принудена да лъже, да се крие в уединени места и да е различна. Това дава шанс на поне един елен да оцелее.

Lan беше изкуствено уреден.

Lan в естествената околна среда, населяваща средиземноморските страни. Тогава то е било напълно унищожено, а след това, наистина, населението на елен лопатар започва да се възстановява – с помощта на същия човек. Руските условия не са много благоприятни за живота на елени. Днес тя обитава някои територии на Балтийско море, Украйна и Беларус. Най-много хора тук живеят в ловни стопанства. Lan не може да ходи на дълбок сняг, поради което през зимните месеци трябва да се хранят.

Lan винаги има зацапващ цвят.

Повечето елени са родени спокойно, а след това веднъж завинаги губят този цвят. Лани не го прави. Техните забелязани кожи им помагат да се прикрият – петната се сливат с блясъка на слънчевите лъчи.Това обаче е добро само при условията на обитаване в вечнозелени гори. В гората, където дърветата изпускат листата през зимата, лоните трябва да се “обличат” в тези месеци, като по този начин се отърват от ненужните петна.

Moose е най-големият елени.

Теглото на най-големия лос може да достигне половин тон, а диапазонът от рогове е два метра. Тези елени имат мощен гръден кош, голяма глава. Лъч има чудесен слух – големите им уши с някакъв външен шумолене се обръщат към източника на звук. Лоси обитават областите на студения и умерен климат на Северното полукълбо.

За дълго време ельото е унищожено заради кожата. Тя беше изработена от камизоли и панталони за руската армия. Но от началото на миналия век беше необходимо да се откажем от това. По това време имаше много малко Losi …. Благодарение на пълната забрана за лов на тези животни, тяхното население започна да се увеличава. В момента в Русия живеят около 600 хиляди души.

Лос – добре опитни животни.

Например, ако едно бебе дойде в света от бутилка, той незабавно се прикрепи към моята сестра. Големите ловни стопанства обаче трудно се поддържат, тъй като един лос яде около седем тона фураж годишно – и това е предимно дървесна кора и клони. Въпреки това, в естествената среда през летните месеци, Moose обичат да ядат водни растения.

Естествените врагове на елките са мечки и вълци. Последните обикновено са атакувани от група. Мечките са най-опасните през пролетта – след хибернация. Вярно е, че резултатът от битката може да бъде опустошително както за самия ел, така и за самата мечка.

Северните еленчета са номади.

До началото на лятото стадата на елени са принудени да напуснат северните гори още на север – те са задвижвани от гадфили и гнус. През есента тези животни се връщат в гората. Причината е, че в тундър ветровете силно затискат снега, а еленът под него не може да бъде открит. Пролетните и есенни маршрути са еднакви, и водните пътища. Размерът на миграцията се определя от 800 километра. Интересно е, че първото през пролетта, млади женски с елени се отклоняват, пресичат реките на леда. Мъжките, които мигрират на север малко по-късно, трябва да прекосят реките с плуване.

Новороденото женско е излязло до сухо. Това е необходимо, за да не се замразява голцето. При тази процедура жената помни миризмата на бебето. Самият елен признава майка си с глас. Интересен е фактът, че на втория ден след раждането бебето върви добре и дори плува.

Add a Comment