чучулиги

Larks

образуват семейство птици, което е част от реда на пасерина. Лицата от това семейство имат малък или среден размер. Чучулистите се обитават на открито, но гнездят директно върху земната повърхност. Зидарите съдържат две до шест яйца. Сексуалният диморфизъм не се изразява. Чучулигите са малки птици забележими. Диетата на чучулигите включва насекоми и семена от различни растения. Семейството включва около седемдесет и пет вида. Представители на тези видове обитават териториите на Евразия, Австралия, Африка и Америка; на територията на Русия можете да срещнете четиринадесет вида от семейството на чучулига.

Чиракът рядко седи на дървета и храсти, което се дължи на специалната структура на пръстите. В допълнение, задният пръст е надарен с доста дълъг правоъгълен нокът, напомнящ на шпора (което също така затруднява дърпането на чучулигите да се държат на тънки клони).

nest Гнездото на чучулигата е разположено на земната повърхност и внимателно маскирано. Зидарите съдържат две до шест яйца. Яйцата се инкубират от женската в продължение на две седмици, след което се появяват напълно безпомощни слепи пилета. Мъжете от полето са способни на онтомопея.

Фенове на руската природа не могат да не са наясно с полето Skylark.

Лъвът на полето е малка птица (малко по-голяма от обикновеното врабче), известна с мелодичното си и силно пеене. Лъвът на полето исторически обитава териториите на северозападната част на африканския континент и умерената зона на Евразия. Но първите заселници, пристигнали в Нова Зеландия и Австралия, се аклиматизират на територията и на полето. Независимо от факта, че цветът на оперението на полето не е ярък, той е много привлекателен. Цвят на оперението на корема бял, гръб – сив. Звездните чучулиги са надарени с много широка гърда, на която има петна с кафяви петна. Опашката е оградена от пера с бял цвят, а на главата на тази птица има малък герб. По принцип може да се отбележи, че луковицата на полето е покровителствена. Това означава, че с помощта на тази птица тази птица има способността да се скрие от враговете си на земята или на тревата (теренът се прикрива като цвят на кафява земя или изсъхнала трева). Мъжкият блясък има малко по-голям размер и е способен да пее. Освен това мъжките имат вертикална горна поза.

Земният чучулига е малка птица. Както бе споменато по-горе, той не е много повече от врабче. Дължината на телесното тяло средно е само осемнадесет сантиметра, а масата едва достига четиридесет грама.

Територите са отлични певци.

Руското поле винаги е свързано с пеенето на чучулига. Лъвът на полето има много ясен и ясен глас. Понякога се чудите как тази птица може да пее часове. Това обаче е само общо впечатление. Всъщност продължителността на песента на чучулигата не надвишава десет до дванадесет минути, след което птицата почива известно време. Интересното е, че лъчите пристигат в средната алея в началото на пролетта, така че преди известно време песента им напомняше на селяните, че зимата е свършила и преди земеделската работа. Характерна черта на луковиците е фактът, че тези птици никога не започват да пеят, докато слънцето не се издига. В Русия имаше специален празник (се отнася до предхристиянски), който беше придружен от изпичане на фигури от чучулиги. Този празник беше определен до пристигането на чучулиги. В същото време хората повториха специални клевети, за да гарантират, че реколтата е изобилна.

Не можете да срещнете Ларк в гората. – Вярно е. Гората е единственото място, където орехите от полето се оставят без надзор. Тези птици предпочитат полета, планини, степи и ливади. Не е толкова рядко да забележите как птиците плуват в пясъка или праха.Такива места се запомнят от луковици и впоследствие се връщат повече от веднъж, за да изчистят оперението си.

Полетата са мигриращи птици. Това е вярно само за онези индивиди, които обитават северните територии на естествения им район. По този начин, чучулигите, гнездящи в южните райони на разпространението, се характеризират със заседнал начин на живот. От септември старци и млади чучулиги излитат за зимуване, а до средата на октомври почти не могат да бъдат намерени птици на местата за гнездене. За зимуването ловците на полета обикалят северните райони на Африка, южните територии на Азия и страните от Западна Европа.

сам Мъжете на полето чучулиги са първите, които пристигат в местата за гнездене. Те избират подходящо място за гнездото и след като се направи подходящият избор, силното пеене дава на останалите хора ясно, че това място вече е взето. В отношенията между мъжете често има преследвания и краткосрочни сблъсъци, които се случват на границите на отделните територии. Жените пристигат от зимуващите места малко по-късно от мъжете. Веднага след пристигането на женските, двойки започват да се образуват и женската избира мъжа вече “с апартамента”. Поведението на жените може да бъде описано като тайно. Прекарват голяма част от времето си на земята. Съвместното изграждане на гнездото обикновено завършва в средата или края на април. Гнездото е обикновена кошница от най-проста структура, която се състои от стъблата на тревистите от миналата година (височината на гнездото е едва пет сантиметра). Гнездото е внимателно маскирано и откриването му е доста трудна задача. Понякога се намира в коловоз, понякога под сноп трева, понякога лукаво се крие близо до бум. Обаче, най-идеалното място за гнездене за ловкост се счита за пролетно и зимно поле. На вътрешната повърхност на гнездото тези птици са облицовани с надолу, конски косми или мека вълна. Вътре, гнездото се полага с мека вълна, събрана от птица, конски косми и надолу.

Зидарите в областта на чучулигите съдържат от четири до шест яйца.

Повърхността на яйцето е с неравномерно оцветяване, на жълтеникав фон има малки капчици кафяво. Средният размер на яйцата е 23 x 17 милиметра. В рамките на две седмици женската инкубира яйца. В края на този период пилетата се появяват на светлината. Тялото им е покрито с малко пух. Пилетата на полето се носеха безпомощни и слепи, но растат много бързо. Само десет дни след излюпването те напускат гнездото. И това въпреки факта, че до тази възраст те все още не знаят как да летят (това изкуство става достъпно само след няколко седмици от живота). Самостоятелно хранене на пилета на десетдневна възраст също не може. След като напусне гнездото, потомството се скрие в тревата. Почти е невъзможно да ги забележиш. Интересен факт е, че с появата на юни жената на полето може да отложи втория съединител. Самостоятелният живот на пилетата, които са родени този път, започва през юли.

Диетата на чучулигите е много разнообразна.

Като храна от растителен произход, полските чучулиги използват семена от различни билки и зърнени култури (семена на врабче, пикубер, елда от птица). Полетата на чучулигите винаги не са против яденето на семена, например дивото просо. По време на узряването на зърнени култури в полета, полярите на полето често се хранят с пшенични полета. Често нападения и полета, засети с овес. В същото време сред тези птици, ечемикът и ръжът очевидно не са популярни. Причината е, че тези култури са по-мазни. Заедно със семената на полярни камъни кълват малките камъни. Те се нуждаят от тях за по-доброто храносмилане на твърдите семена на зърнени култури. Пристигащи на мястото за гнездене в началото на пролетта, ловджиите често ядат само изкоренени култури. По този начин птиците попълват тялото си и витаминната храна.Полетата не са вегетарианци, т.е. диетата им съдържа не само зеленчуци, но и храна за животни. След като снегът се спуска от повърхността на земята, чучулигите получават възможност да хранят различни насекоми – това могат да бъдат ларви, паяци, малки бъгове, капе от пеперуди. През лятото диетата на ларвите се състои основно от насекоми. Обикновените ловци обикновено се ловуват на земята. По този начин тези птици не хващат тези насекоми, които се изкачват до върховете на тревните стръкове, а също така не ловуват по време на полет. Роза е основният източник на вода за чучулиги.

Територите са способни да ономатопия.

В песента на чучулигите е възможно да се различи гласът не само на други птици, но също и на степните гризачи. Освен това, според солидното съдържание на песента (и чучулигите точно предават звуците), специалистите могат да разкрият информация за птиците, с които чучулигите са видели заедно. Понякога репертоарът на луковиците е толкова разнообразен, че е трудно да се отдели песента му от крякането на жаби, цици и т.н.

Лъвът на полето е надарен със силен глас. Звукът на песента на тази птица се простира на километрите в района. Няколко мъже, които се издигат високо в небето, създават усещане, сякаш самата небето пее. Тези самите малки птици са трудно разпознати, те се превръщат в грозни точки. Интересен е фактът, че различни мъже пеят по различен начин (макар и на пръв поглед да е много трудно да се прецени) – това зависи от индивидуалните възможности на певицата, от възрастта на чучулигата, както и от опита му. Освен това, според песента на чучура, е възможно да се определи от кой регион дадена птица е – коляното на песента се различава в зависимост от принадлежността на индивида към този или този географски подвид.

Пеенето на полето лъкове завършва внезапно.

Това е много невероятно, чувствам се като чучулига “изключен”. В края на песен мъжът бързо пада. Въпреки това, тя не се приземява, където женската е пряко ангажирана в яйца за люпене, но в близост до това място, след което достига до гнездото вече на земята. Такава мярка е необходима, за да не се привличат хищни птици към женската.

В небето чучулигата е уязвим.

И в много по-голяма степен, отколкото на земята. Основният враг на примамките е Falcon-Cheglok. Последните ловуват само по време на полет. Ето защо луковицата на полето, гост в небето, е лесна плячка за соколски сокол. Вярно е, че малък чучулига по принцип има възможност да избяга. Средствата за спасение могат да служат като известен бърз спад на каменния камък на земята. Независимо от това, голям брой мъже от ловкост погиват високо в небето. На полето ловко има врагове и на земята, преди всичко това са лисици, ермини, невестулки и порове. Освен това врани и луни често посещават яйцата в гнездото на чучулигата, както и на беззащитните си потомци.

Ларкът може да бъде опитомен.

В плен, тези птици са доста много любовници. Съвсем изкушаващо е фактът, че след като опитоми млад мъж от чучулига, човек може да слуша песните си до осем часа на ден. Животът на кучетата в плен достига десет години. В природата те живеят много по-малко. Но все пак само опитни животновъди могат да държат чучулига, защото е много плах. Необходимо е да се поддържа необходимата диета в подробности. В противен случай, известната песен на полето lark е малко вероятно да се хареса на дома на собственика. С течение на времето, с правилния подход към съдържанието, чучулигата може дори да хранят от ръцете на своя собственик.

Add a Comment