chiffchaff

коприварче

(или тези дроздове) принадлежат към семейство phylloscopidae и обединени в рода на малки насекомоядните птици. Районът на разпространение на пени покрива териториите на Африка, Азия и Европа, но най-голямото биологично разнообразие се наблюдава в териториите на Източна Азия.

С тях боядисани коприварче този вид коприварче е бил изолиран в отделно семейство до 2006. На този етап този род включва около петдесет и пет вида, но съществува възможност класификацията на няколко вида да бъде преразгледана.

chiffchaff

Реалните диви кози живеят главно в иглолистни и широколистни гори. На територията на Русия се намират петнадесет вида малки лисици.

Повечето видове комини изграждат гнездата си директно върху земната повърхност. Гнездото обикновено има формата на шалаш и е снабден със страничен изход. Само женската участва в изграждането на гнездото. Основата на диетата на пените е малките насекоми, които птиците извличат в короните на дърветата.

Пяна – малки птици.

Освен че има стройна физика. Дължината на тялото им варира от десет до четиринадесет сантиметра.

Различните видове чифихафи са подобни в начина на живот.

Гнездови характеристики, характер на храната и т.н. в представители на различни видове храчки, в действителност имат много общи черти. Значителна част от времето, през което бълнуващите се разхождат от един клон на друг, това е почти винаги в короната на дърветата. Интересно е, че мъжете отделят много време за пеене през деня. В същото време те се изкачват до върха на дърветата.

Пяна – ярко оцветени птици.

Обратно, цветната палитра на оцветяването на оперението им е много неконтрактивна. Фукс са боядисани в почти незабележими цветове. Освен това, представители на много видове от вида истински лисици са много сходни помежду си. Оперението обикновено е кафяво, зелено или жълто. Липсата на сексуален диморфизъм в оцветяването е характерна за всички пянови дървета. Цветът на оперението не се различава при възрастните и младите индивиди. Опашката на перата има дванадесет големи пера.

Кожените палта са жители на широколистни гори.

Повечето видове истински чифчаф живеят в широколистни и иглолистни гори. Има обаче видове, чиито представители могат да бъдат намерени на височина, където няма дървета. Такива видове се регистрират в азиатските територии.

Малките насекоми влизат в диетата на пениса. Те формират основата на диетата. Феноките се хранят с дървеници, листни въшки, мухи, комари, бръмбари, както и яйцата и ларвите. В допълнение, диетата е диверсифицирана от паяци и плодове. Храната на чифшаф е хваната в движение или е намерена на клони, игли и листа.

Жълъдките са много движещи се птици. Те търсят короните на храстите и дърветата през целия ден. Уморено, чифшафите търсят храна, размерът на тяхната плячка (обикновено паяци и насекоми) често не надвишава един сантиметър. Диетата на пените включва листни въшки, чиято дължина на тялото е приблизително два грама, а теглото – около един милиграм. Природата е приспособила идеално пенестите дървета да събира насекоми в короните на дърветата и им е дала необходимата енергия. Заслужава да се отбележи, че независимо от факта, че всички певци и др е много неспокоен (постоянно бързат да скочи от един отрасъл в друг, прелитам вътре в короната на дърво или храст), начини на лов в различни видове, които не са идентични. Някои коприварче предпочитат да ловуват в короните на широколистни дървета, а други – иглолистни дървета, а някои не се хранят пристрастяване към нещо, което човек. Освен това, някои диви кози ловуват в дълбините на короната, други се хранят на периферията.

chiffchaff

Фиксиращите елементи утаяват гнездата си на земята. Не винаги. Гнезда на тези птици също могат да бъдат разположени или на средна височина в дървото, или директно над повърхността (с висока трева, храсти или пънове). Но повечето видове гарвани изграждат гнезда все пак на земята. Гнездата на дивата коза са затворени и имат страничен изход.Като правило, гнездото се прави под формата на хижа. Конструкцията му се обработва от женска, а също така инкубира зидария. Зидарията се състои от три до осем яйца. Яйцата имат или чисто бяла повърхност, или червеникави или кафеникави петна се виждат на бял фон.

Пръчката е малка, но красива птица.

Дължината на тялото на плъх-дрънкалка варира между дванадесет и четиринадесет сантиметра. Дължината на крилото е около седем сантиметра. Теглото на шифон едва достига десет грама. Що се отнася до красотата, индивидите от този вид също са боядисани безпрекословно като представители на други видове. В коремната страна на тялото има бял цвят, който е малко по-различен в жълто от страните и от предната страна на врата. Дърсната страна – жълто-зелена. Над очите има черно жълто. Струва си да се отбележи, че благодарение на най-новата характеристика, chiffchaff-ratchet често се нарича chiffchaff.

nest Гнездото на плъховете гнезди на европейските територии.

Изключение са изключително южните и северните региони на Европа. Дрънкалните дръжки са мигриращи птици – за зимата отиват в северната част на екваториалната Африка. заминаване рано. До края на октомври плячката вече е пристигнала на зимуване. В Средна Европа индивиди от този вид пристигат около края на април, а в местата за гнездене първите се явяват мъже. Те търсят правилните части и започват да пеят – песента им е дръзка и къса. Трябва да се отбележи, че песента завършва с треперене, за което очевидно този чифчаф е получил името си. Като правило мъжкият започва песента на клона на едно дърво и завършва вече на клона на другия.

Грънчарката създава гнездо на земята.

Това е единствената възможност за местонахождението на гнездото за индивиди от този вид. Гнездото винаги е в непосредствена близост до клиринга или ръба. Това, което е характерно за всички пясъчни дървета, само женската участва в изграждането на гнездото. Строителните материали за гнездото са големи вълнени, конски косъм, сухи стъбла от горски зърнени култури и др. Гнездото на дива коза е доста подобно на гнездото на чифшаф-весничките. Разликата се състои в размера (в храсталака-пролет е по-малък) и липсата на пера вълна в гнездото на пера в отпадъците. Зидарите съдържат като правило от пет до седем яйца (отчетени през май или юни). Бялата повърхност на яйцата е покрита с пъстри лилави или виолетови нюанси. Жената инкубира яйцата за тринадесет дни, след което за още дванадесет дни захранва новородените пилета. Захранването с потомството на женската помага на мъжки, който като цяло е характерен за всички видове chiffchaff. Изненадващо, в един ден родителите заедно правят до четиристотин пристигащи в гнездото, като всеки път хранят пилетата. След като пилетата излетят от гнездото, те все още получават храна от родителите си цяла седмица.

Фен-пролетта е типичен представител на централните руски гори.

Точно така. Весничка живее на територията на Европа и Сибир. Изключение правят южноевропейските региони, както и крайният север и югоизток от Сибир. Дорсалната страна на тялото на дивата коза е с маслинено-сив цвят, а основният тон на вентралната страна е бял. Надховост тъмно. Женските-веснички имат стройна физика. Дължината на тялото достига четиринадесет и половина сантиметра. Дължината на крилото варира от шестдесет до седемдесет и четири милиметра. Теглото е около десет грама.

Femme-vesnichka е мигрираща птица. Зоните й на зимуване включват Арабия, Азия и Южна Африка. На местата за гнездене пениса пристигат по различни начини. Ако говорим за северните части на гнездовия диапазон, тогава индивиди от този вид летят там само с настъпването на лятото. В същото време птиците покриват разстояние от десет хиляди километра в два или три месеца. Ако говорим за южните райони, тогава можете да видите плявата в средата на март. Първите на мястото за гнездене са мъжете на пролетните пилета.Гнезда на този вид гнездят в планински и низински гори. В този случай везикулите предпочитат гъсталаци по бреговете на реките, горските оръдия и клирингите, отрязани с млад растеж, широколистни насаждения и т.н. Жителите на тундрата и планинските пейзажи се заселват в храстови храсталаци. След като е намерил мястото, мъжът пее песни от зори до залез, които се състоят от мелодични, чисти и приятни свирки. Песента е гладка и кратка. Малко по-късно жената заема място в избраното от мъжа място, образува се двойка. Гнездото на вестибула е построено директно върху земната повърхност в непосредствена близост до ръба, поляната или прореза, т.е. от избеленото място. Гнездото винаги е покрито отгоре със сухи стъбла от трева. Тя е толкова добре прикрита, че е почти невъзможно да се открие. Гнездото на лисиците-vesnichek има формата на топка, е снабден със страничен вход, подносът на vesnichki е облицована с пера. Изграждането на залива продължава от пет до седем дни, голяма роля в този процес играе женската, а мъжът само доставя строителния материал. Зидарията включва от четири до осем яйца. На бялата повърхност на яйцата се виждат яркочервени петна.

Femme-vesnichka поставя яйцата два пъти годишно.

Характерен само за индивиди, гнездящи в южната част на района. Първата зидария е през май. Втората зидария се провежда в края на юни или началото на юли. Що се отнася до северните райони на района, женските отглеждат пиле само веднъж годишно – единствената зидария е през юни. Жената инкубира яйца от тринадесет до петнадесет дни, но и двамата родители отглеждат потомството, родено в света – това отнема от петнайсет до осемнадесет дни. След заминаването на гнездото от гнездото, те все още получават храна от родителите си за една седмица. В края на това време младата дива коза-веснички започва да се разхожда из гората. Младите хора са объркани в училищата. Що се отнася до възрастните, те се готвят за второто гнездене (за тези, за които е характерно) – около две седмици се харчат за подреждането на гнездото в нов обект. Отпътуване до зимните зони на пяна Весничек започва по-рано. От края на юли индивиди от този вид отлетят от местата за гнездене, а в края на октомври всички везикули пристигат на местоназначението си.

Корони на широколистни дървета и храсти – мястото на хранене на пролетните пилета. – И единственото нещо. Браузърите внимателно изследват листата и тънките клони на дървета и храсти в търсене на плячка, която често се остъргва в движение. Веснички предпочитат да ругат в краищата на клоните, а не да търсят храна в тревата и храстова храсти. В диетата на пениса пролетта съдържа листни въшки, паяци, гъсеници и капе от пеперуди, малки диптери, малки бръмбари, вишници, а през есента диетата на тези птици е разнообразна и от плодове.

Foam-tsenkovka и chiffchaff-vesnichka имат подобен външен вид.

Дължината на тялото на шифчаф-таенковката варира от дванадесет до четиринадесет и половина сантиметра, а дължината на крилото е в диапазона от пет и половина до шест и половина сантиметра. Теглото варира от осем до девет грама. На пеночка-теньковки крака от черен цвят (в какво се различава от пеночка-веснички се състои). В допълнение, индивидите от тези два вида се различават значително при пеенето.

chiffchaff

Районът на разпространение на Chiffchaff-taenkovka е малък. Напротив, това е много важно. Тази птица живее почти навсякъде, където има храстова или дървесна растителност. По този начин, chiffchaff-taenkovku може да се види на територията от Скандинавския полуостров и на запад до басейна на река Коляма на изток. Разпределителната площ на Chiffchaff-taenkovka понякога дори излиза извън Арктическия кръг, а на юг достига до брега на Средиземно море. Към местата за гнездене на индивиди от този вид принадлежат към едни и същи южни планински райони на Централна Азия, както и към териториите на Мала Азия и на Кавказкия полуокеански регион. Местата за гнездене на тези пени включват южните райони на Азия, северноафриканските територии и териториите на Арабския полуостров, както и южните райони на гнездовия диапазон.Места за зимуване на восък-таенковки отпуск вече в началото на март, а на местата за гнездене започват да пристигат през април, което е доста рано за плявата. Първият, който пристига, са мъжете, които, след като са избрали сайт, започват да пеят. Благодаря мелодично, силно, чисто пеене, csenkovka получи името си. В края на краищата, таенковките правят за следните звуци: “сенчеста сянка …”, която е малко подобна на звука на бавно падащи капки вода. Жените пристигат на местата за гнездене около седмица след пристигането на мъжките. Жената избира мястото за гнездото на мястото, което е избрано от мъжа. Гнездото е построено не по-високо от 60-90 см над повърхността на земята. По правило се утаява по пънове, в храсталаци, в храсталака на смърч или под земята. В близост до гнездото има винаги осветени места. Изключението от височината, върху която се намира гнездото, може да бъде в следния случай. Пяна-танкова може да построи гнездо на височина от два до четири метра (в смърчови лапи), когато гората често се посещава от животни или хора. Гнездото има полусферична форма, в горната му част има страничен отвор – входът. Зиданието се провежда през май. Състои се от пет до седем яйца. Бялата им повърхност е покрита с червеникаво-кафяви петна. Жените инкубират яйца тринадесет или четиринадесет дни. След появата на пилетата, женската прекарва много време до тях, затопляйки потомството си. Хранете пилетата, женските и мъжките. За един ден те заедно внасят храната си средно триста до триста и петдесет пъти.

Зеленият хляб изгражда гнездо изключително за своя мъх. Това е неговата особеност по отношение на другите хора. Мосът е закрепен с парчета от миналогодишните листа и стъбла от билки. Малка вълна и конска коса отиват да обличат повърхността на тавата. Гнездо от зелен хляб е построено в гъста трева. Често се среща в коприва. Понякога тя е покрита от паднало дърво, храст или надвиснал лъч трева. Зимонаряването на индивиди от този вид съдържа пет или шест яйца. Тяхната повърхност е чисто бяла, но черупката е толкова тънка, че жълтъка, който излъчва през нея, дава на повърхността на яйцето жълтеникаво-розов оттенък.

Add a Comment