черешарка

Dubonosy

са обединени в рода на птиците от семейство finch. Размерът на дубниците не надвишава размера на старшината. Конституцията е гъста, главата е голяма. Dubonosy са надарени с много красиво оцветяване на оперението. Разпределителната площ на Дъбонос обхваща териториите на Северна Индия и Северна Африка, умерените географски ширини на Азия и Европа. Предпочита да се засели в широколистните гори.

Изграждането на гнездата на бананите започва през април. Броят на яйцата в зидарията варира от три до седем. Nasizhivanie яйца – задачата на жената Dubonosa, но в храненето на пилета и двамата родители. Пилетата са в гнездото средно за дванадесет дни.

Dubonos са зърна, но диетата им включва не само семената на различни растения, но и насекоми.

черешарка

Формата на човката е отличителна черта на бананите.

Масив дебел клюн несъмнено се слива с челото. Чокът има конична форма.

Оцветяването на опашните пера е много красиво. Това важи само за мъжките от тези птици. Гърбът на главата, короната и челото имат светлокафяв оттенък. Раменете са кестеново-кафяви, а шията е сиво-розова. Nadhvoste при мъжете-dubonosov има маслинено-кафяв цвят. Виното-сивият цвят е характерен за вентралната страна на тялото, а черният е да лети пера, брадичка, ивица около човката, юзда и опашка. Цветът на оперението на женската съмнителна е малко по-тъмни от цвета на мъжката.

Широколистните гори са любимо местообитание за Dubonos.

Освен това, ако не далеч от тях се отглеждат култивирани или диворастящи плодове и овощни градини. Въпреки това Dubonos (въпреки това обстоятелство) може да се установи в паркове, гори, смесени гори и дори в блата.

Dubonos е мигрираща птица.

Само в северните части на района на разпространение. В южните райони на разпространение тези птици се считат за номадски. За местата за гнездене бананите пристигат през пролетта – началото на пристигането е през март, а краят – през май.

Изграждането на гнездата на бананите започва през април.

Зидарите съдържат три до седем яйца. Най-често обаче те са четири или пет. Повърхността на яйцата е бледозелена, с рядка структура. Nasizhivaniyu основно ангажирани с жените. По това време мъжът я храни, но го замества само от време на време. Пилетата се раждат през първата половина на юли. Те са в гнездото за единадесет до четиринадесет дни. Както женската, така и мъжката участват в отглеждането на потомството (фуражите са ларви на насекоми и самите насекоми, както и растителни семена). В края на юли се провежда първият полет на гнездото от гнездото. По това време различни зрънца узряват, семената на които служат като фуражна база както за възрастни, така и за млади аромати. Първоначално птиците се държат отделно един от друг. Сливането им се осъществява през август. Малки стада млади Dubonos по това време се скитат през градините и плодовите градини.

Dubonos са зърнени видове.

Хранителната диета на бананите включва семена от плодове от костилкови плодове и ягодоплодни растения. Това семе от череши, сливи, череши и т.н. диетата е малко по-различна поради семена от царевица, грах, слънчоглед, елша, пепел, липа и клен. Dubonosy ядат и насекоми. В райони, където популацията на съмнителни растения е изобилна, градините на плодовете и зърната могат да имат някои отрицателни последици за човек от посещенията на тези птици.

черешарка

Архониум се отличава с оцветяването му от оперението. • Зеленикаво-жълт оттенък има корем, низ и филе и матиран черен цвят се дава на гърба, гърдите, врата и главата на тази птица. Бели огледала украсяват крилото на дъб. Хвойната е различна от обикновената и по-голяма по размер. Хвойната дърво е кръстена на името си поради спецификата на храната – консумира само семена от хвойна. Във връзка с това обстоятелство разпределението на индивидите от този вид съвпада с районите на растежа на арха. Archovyh Dubonos обитава планински хвойнови гори на Централна, Антична и Средна Азия.

Майската яйцепозиция на яйца с обща съмнение се случва през май.

Гнездото е направено във формата на дълбока чаша. Диаметърът му варира от двадесет до двадесет и два сантиметра, височината на гнездото – осем до десет cm, диаметърът на съда – от седем до осем см и дълбочина на тавата – четири до пет сантиметра. Като строителен материал бананите използват корените, клонките и т.н. Грубите клони образуват външния слой на гнездото. Козина, тънки сухи стъбла формират основата на отпадъците. Зидарите обикновено се състоят от четири или пет яйца. Продължителността на инкубацията е две седмици. В първите дни от живота на непълнолетни се приемат родители като храни на практически само насекоми. Малко по-късно пилетата преминават към захранване с зеленчуци. Две палми годишно за съмнителни – фактически невъзможно явление. Заминаването се извършва в края на лятото – началото на есента.

Обикновените дъбови дървета са често срещани в цяла Евразия.

Разпространението му е наистина доста широко и обхваща териториите от Британските острови до Япония. Тези птици обаче все още са рядкост в териториите, които достигат до север и североизток. По този начин в скандинавските страни може да се види много рядко. По време на миграционните полети обикновените куфари достигат до Турция, Алжир и Мароко. Обикновеният Dubonas може да бъде държан вкъщи.

Вниманието на любителите привлича красивото си оцветяване. Въпреки това, като домашна птица, dubonos са все още редки. Независимо от това животът на едно съмнително дърво в клетка е страхотен и не е опитомен толкова дълго. За поддръжка в дома Dubonos изисква просторна клетка. Дървени барове са недопустими, тъй като тази птица ги ухапва. Дъбонос винаги трябва да има достъп до прясна чиста вода. В диетата на бананите задължително трябва да включва семена (например лен, овес, слънчоглед); кости (например череши, череши, череши); горски плодове (например планинска пепел, птичи череши, морски зърнастец, куче роза, вибринум); плодове и зеленчуци (например ябълка, краставица); клонки (действителни през пролетното време – пъпки на овощни дървета). За да се подобри храносмилането, е необходимо да се даде пясък, пясък, чакъл. Дъбонос има флегматичен характер. Тази птица има навика да седи на едно и също място за дълъг период от време. В същото време тя практически не се движи. Но умствените способности на Дъбонос все още са надарени. Индивидите са умни и смели. Dubonosy често причиняват значителни щети на фермерите и понякога напълно унищожават цялата култура.

Blue Dubonos има син цвят на опашката.

Дължината на тялото на тази птица е средно деветнадесет сантиметра. Синият е основният цвят на оперението, а на крилата тонът е по-тъмен. На крилата са ясно видими жълтеникави ивици. При женските от син дъб основният цвят на оперението има кафяв оттенък, синкав оттенък се наблюдава само на талията. Младите мъжки са напълно синьо. Не е лесно да се открие син дъб. Въпреки такова ярко оцветяване на оперението. По-специално при слаба светлина цвят става много тъмен, почти невидима (в този случай Dubonosov лесно бърка с мъжки вола на птиците).

Add a Comment